АПСУРД ОКО ТРОВАЊА НАВАЉНОГ: Флашице побудиле сумњу у реторику Запада, огласио се и Кремљ

Б. В.

19. 09. 2020. у 10:00

ВЕРЗИЈА да је блогер и опозиционар Алексеј Наваљни отрован у Томску у хотелској соби флашицом минералне воде је апсурдна, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол Кремља.

АПСУРД ОКО ТРОВАЊА НАВАЉНОГ: Флашице побудиле сумњу у реторику Запада, огласио се и Кремљ

Фото: Принтсцреен

Додао је да је та флашица понета у иностранство, па не може да се анализира.

- Токсиколози објашњавају да је флашица заиста била отрована њу не би могли без последица да изнесу из Русије. У тој причи о флашици са водом из дана у дан расте број питања и апсурда - тврди Песков.

Нема одговора ни како да, ако је флашица била намазана отровом новичок, нико није настрадао од особа око Наваљног у хотелу.

У Русији тврде да су анализе рађене на најсавременијим уређајима и да у крви и мокраћи није било трагова отрова. Због тога су лекари у болници у Омску тврдили да Наваљни није отрован.

То што сарадници Наваљног говоре да су узели флашицу из које је пио воду Наваљни у хотелској соби код многих изазива сумњу. Председник руске Думе Вјачеслав Володин каже да су у аферу око Наваљног умешане западне службе.

У Москви и даље инсистирају да се укључе руски експерти у распетљавању случаја. Ниједна од оних западних лабораторија у Немачкој, Француској и Финској није предочила никакве доказе, а тврде да је Наваљни био отрован. Организација за забрану хемијског оружја ћути, јер наводно још ради на расветљавању случаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)