НЕМЦИ СЕ ПРИДРУЖИЛИ ФРАНЦУЗИМА: Не желе вакцину преко Светске здравствене организације

Танјуг

18. 09. 2020. у 19:40

НЕМЦИ СЕ ПРИДРУЖИЛИ ФРАНЦУЗИМА: Не желе вакцину преко Светске здравствене организације

Фото: ЕПА

НЕМАЧКА се придружила Француској у одлуци против куповине потенцијалних вакцина против ковида 19 преко програма Светске здравствене организације (СЗО), иако подржава ту шему, изјавили су данас неименовани владини извори.

Извори су рекли Ројтерсу да Берлин неће куповати залихе преко програм КОВАКС Светске здравствене организације, јер је већ организовао набавку потенцијалне вакцине преко шеме Европске уније.

СЗО је одредила данашњи дан као крајњи рок за придруживање својих чланица КОВАКС-у, чији је циљ да купи вакцине против ковида 19 и осигура њихову поштену и ефикасну дистрибуцију широм света.

И док 92 државе са нижим приходима траже помоћ путем КОВАКС-а, многе богатије земље тек треба да се пријаве, јер су осигурале залихе на други начин.

Министар здравља Немачке Јенс Шпан изјавио је раније да је Немачка већ обезбедила више потенцијалних доза вакцине него што земља има становника, што је заједничка стратегија међу богатијим земљама, преноси Танјуг.

- Радо ћу дати другим земљама света одређени број вакцина које смо уговорили ако испадне да имамо више него што нам је потребно - рекао је Шпан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)