РУСИЈА И ДАЉЕ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН: Званичник Стејт департмента - Склопили су са Кином нешто више од "брака из рачуна"

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 23:55

ПОМОЋНИК америчког државног секретара за Европу и Евроазију Филип Рикер изјавио је да Русија, без обзира на растући утицај Кине, представља и даље главну војну претњу Европи.

РУСИЈА И ДАЉЕ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН: Званичник Стејт департмента - Склопили су са Кином нешто више од брака из рачуна

Фото: Депозитфотос

- У исто време док се суочавамо с растућом претњом коју Кина представља за Европу, не смемо да заборавимо да је Европа и даље у центру пажње руске агресије која се наставља и њеног злонамерног утицаја - изјавио је Рикер на саслушању пред Комитетом Конгреса за спољне послове.

Русија и Кину, како је рекао, данас повезује тесно стратешко партнерство, видљива је све јача сарадња у дипломатској, економској, војној и информативној сфери.

Савез Кине и Русије не представља монолитни блок, у њиховим односима постоје напетости и неслагања, али њихово све јаче стратешко партнерство је нешто више од простог „брака из рачуна“, рекао је функционер Стејт департмента.

Оно је засновано на заједничком мишљењу о томе какву претњу САД и њихови савезници представљају за њихове амбиције, рекао је Рикер и додао да ће Вашингтон узети у обзир то стање ствари при формулисању своје политике у епохи супарништва држава у Европи.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)