ЛУКАШЕНКО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Белорусија затвара границу са НАТО земљама!

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 19:35

ЛУКАШЕНКО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Белорусија затвара границу са НАТО земљама!

Фото: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP

БЕЛОРУСИЈА је принуђена да затвори државну границу са Литванијом, Пољском и Украјином, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко.

- Приморани смо да повучемо трупе са улица, како сам говорио, да половину војске мобилишемо и затворимо државну границу са запада, пре свега са Литванијом и Пољском. Принуђени смо да ојачамо државну границу са нашом братском Украјином - рекао је Лукашенко.

Он је објаснио да Белорусији није потребно признање резултата протеклих председничких избора од стране других земаља.

-Данас су прикључили још једну, како сматрају, термонуклеарну бомбу. ‘Разнели’. У Бриселу су се томе придружили да ли Европски парламент или Европски савет, који такође нису признали наше изборе - истакао је Лукашенко.

- С тим у вези желим да кажем следеће... Одржали смо изборе у складу са уставом и законима наше земље. И не треба нам никакво признање: избори су одржани и они су легални - нагласио је шеф државе.

Лукашенко је истакао и да се никада неће догодити блиц-криг за преузимање власти у земљи.

- Под тим бело-црвено-белим заставама погледајте какви изрази и речи... То су они смислили: блиц-криг није успео. Био је осуђен много година пре овог блиц-крига. Није се могао догодити у нашој земљи, никада се неће догодити - рекао је Лукашенко говорећи на женском форуму „За Белорусију“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Mirko

18.09.2020. 04:20

Živ bio predsedniče ! Slobodni narodi sveta ne smeju da dozvole da se ponovi greška kao u slučaju Slobodana Miloševića, Muamera Gadafija, Huseina i ostalih boraca za slobodu i nezavisnost svojih zemalja. Stop globalizmu!

Dhc

18.09.2020. 07:02

Narod Srbije podrzava velikog Srpskog i pravoslavnog prijatelja i saveznika u borbi protiv stranih nato sluzbi koji se mešaju u unutrasnja pitanja Belorusije i zele da na nelegalan nacin svrgnu Lukasenka sa vlasti.

Realist

18.09.2020. 07:14

Nista bolje nije mogo uraditi da se spsi od Zapadnih uljeza i ratnih huskaca. Koji samo zlo proizvode njihovom laznom demokratijom,koju koriste za njihove svrhe da neometano ulaze u zemljama u okruzenju Rusije.