ДРУГИ ПУТ ДАНАС: Руски "сухој" пресрео авионе НАТО-а изнад Балтика

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 18:51

РУСКИ ловац Су-27 подигнут је како би пресрео амерички и шведски војни авион изнад Балтичког мора, саопштио је Национални центар за управљање одбраном.

ДРУГИ ПУТ ДАНАС: Руски сухој пресрео авионе НАТО-а изнад Балтика

Фото: ЕПА

- Руска средства за контролу ваздушног простора открила су 17. септембра 2020. изнад неутралних вода Балтичког мора два ваздушна циља која се приближавају државној граници Русије. За идентификацију ваздушних циљева и спречавање повреде државне границе Русије, у ваздух је подигнут ловац Су-27 дежурних снага за противваздушну одбрану Балтичке флоте - наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је посада Су-27 идентификовала ваздушне циљеве као патролни авион америчке морнарице П-8А „Посејдон“ и извиђачки авион шведског ваздухопловства „Голфстрим“ и спроводио их изнад Балтичког мора.

- Након што су се страни војни авиони удаљили од државне границе Русије, руски ловац се безбедно вратио на матични аеродром - додаје се у саопштењу.

Центар за управљање одбраном наглашава се да се лет руског Су-27 одвијао у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора. Повреда државне границе Русије није било дозвољено. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)