ОДМАХ РЕАГОВАО СУ-27: Британски авион пробао да приђе руској граници - безуспешно

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 01:19

ЛОВАЦ Су-27 подигао се у ваздух због извиђачког авиона РС-135 ратног ваздухопловства Британије који се приближавао граници Русије изнад Црног мора, саопштио је Национални центар за котролу одбране Руске Федерације.

ОДМАХ РЕАГОВАО СУ-27: Британски авион пробао да приђе руској граници - безуспешно

Фото: Принтсцреен

- Руска средства за контролу ваздушног простора открила су 16. септембра ваздушну мету изнад неутралних вода Црног мора, која се приближавала државној граници Русије - наведено је у саопштењу.

Како би била спречена повреда руске границе и детектована ваздушна мета, у ваздух је подигнут ловац Су-27 из састава дежурних снага ПВО ПВО Јужног војног округа.

- Посада руског ловца приближила се ваздушној мети на безбедној удаљености и идентификовала је као стратешки извиђачки авион РС-135 ваздухопловних снага Велике Британије - наведено је у саопштењу.

Додаје се да се руски ловац успешно вратио на матични аеродром након што се страни авион окренуо од правца руске границе.

Центар је нагласио да се читав лет ловца Су-27 одвијао строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора, као и да повреда границе Русије није била дозвољена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)