ИСТРАГА У САД: Критике Боинга и ФАА због модела 737 МАX

Танјуг

16. 09. 2020. у 16:16

У ИСТРАЗИ Комитета за транспорт и инфраструктуру Представничког дома САД критиковни су компанија Боинг и Савезна ваздухопловна управа (ФАА) због модела 737 МАX, који је приземљен од марта 2019. године, након што је у два смртоносна удеса преминуло 346 људи.

ИСТРАГА У САД: Критике Боинга и ФАА због модела 737 МАX

Фото: Танјуг/АП

Комитет у Представничком дому у коме већину имају демократе пронашао је бројне погрешне кораке наведене на скоро 250 страница

у коначном извештају који је данас објављен, пренео је Ројтерс. Боинг није успео у свом дизајну и развоју МАX, а ФАА није успела у надгледању Боинга и његовој сертификацију, каже се у извештају, у коме су детаљно описани проблеми у дизајну авиона и одобрење владе.

Ревизијом је утврђено да падови нису резултат појединачног квара, техничке грешке или лоше вођеног догађаја.

Они су били стравични врхунац низа неисправних техничких претпоставки инжењера компаније Боинг, недостатак транспарентности менаџмента компаније Боинг и недовољног надзора ФАА, наведено је у извештају. Боинг је навео у саопштењу да је научио многе тешке лекције као компанија из несреће и од учињених грешака.

Као што и стоји у извештају, урадили смо фундаменталне промене у нашој компанији и настављамо да тражимо начине за побољшање, навео је Боинг.

ФАА је у саопштењу навео да ће сарађивати са посланицима како би применила побољшања утврђена у њиховом извештају.

Она додаје да је усредсређена на унапређење свеукупне ваздухопловне безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)