БЛИЗУ ОСАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН У ФРАНЦУСКОЈ: Оболео и бивши премијер Едуар Баладир

Горан Чворовић

15. 09. 2020. у 23:01

БЛИЗУ ОСАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН У ФРАНЦУСКОЈ: Оболео и бивши премијер Едуар Баладир

Танјуг-АП

ОД корона вируса за један дан у Француској је преминуло 49 људи. Истовремено, оболеле су још 7.852 особе. Број позитивно тестираних тако је поново био близу осам хиљада, што је изузетно висок ниво.

Проценат позитивних у односу на тестиране поново се попео на 5,4. Регистровано је 14 нових жаришта који сада има 866 у целој земљи. У последње време доста обољевају студенти.

Тако је у уторак утврђено да се заразило шездесет студената друге године медицине из Монпељеа. Истовремено, позитивно је било и 87 будућих инжењера из Тулуза. Дан раније, оболело је по педесетак студената у Рену и Стразбуру.

Министарка за високошколско образовање Фредерик Видал је поручила да то показује опуштеност и непоштовање физичке дистанце на студентским окупљањима.

Осамдесет одсто француских области налази се у стању појачане или јаке циркулације вируса.

За последњих недељу дана, у болнице је примељно 2.713 нових пацијената, а на респираторе стављено 479 људи.

Чувени француски инфектолог Дидије Раулт одговарао је у уторак око два и по сата на питања сенатора и поново стао у одбрану "свог" третмана хидроксихлорокином. У Марсељу, где се налази клиника на чијем је челу, тренутно има изузетно много оболелих.

У уторак се сазнало да је од ковида 19 оболео и бивши француски премијер Едуар Баладир (91), заједно са својом супругом и сином. Према вестима из његовог окружења, има температуру, кашље и осећа велики умор, али није у опасности и није хоспитализован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)