НОВИ СКОК ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА У ИНДИЈИ: Више од 94.000 у једном дану

Бета

13. 09. 2020. у 09:30

ИНДИЈА је забележила 94.372 заражених корона вирусом у претходна 24 часа чиме је укупан број инфицираних у земљи достигао 4,75 милиона, јавило је данас индијско Министарство здравља.

НОВИ СКОК ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА У ИНДИЈИ: Више од 94.000 у једном дану

Фото: ЕПА

Такође је пријављено 1.114 умрлих у једном дану, чиме је укупан број умрлих од корона вируса у земљи достигао 78.586.

Док број инфицираних у Индији расте брже него било где на свету, број људи који се опорављају од вируса такође је нагло порастао. Стопа опоравка у земљи је 77,77 одсто и готово 70.000 опорављених људи пријављивано је сваки дан током септембра, навело је Министарство здравља.

Министарство је приписало ту високу стопу опоравка од ковида-19 агресивном тестирању и брзом надзору, иако стручњаци оцењују да Индија треба да спроводи више тестова с обзиром на огроман број становника.

Индија је постала друга најтеже погођена земља корона вирусом у свету после САД и сада тестира више од милион људи дневно.

Индијски Парламент треба да настави рад у понедељак уз строге мере физичког дистанцирања. Парламент је прекинуо рад у марту непосредно пре увођења општих мера изолације у земљи да би се сузбила пандемија.

Та строга изолација изазвала је велику економску кризу, па је индијска привреда имала пад од готово 24 одсто у другом кварталу, и најтеже је погођена међу водећим привредама света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)