СЕНАТОРИ ТРАЖЕ ОД АМАЗОНА: Повуците опасне производе

Танјуг

13. 09. 2020. у 00:39

ТРИ АМЕРИЧКА демократска сенатора затражила су повлачење свих опасних производа са Амазонове платформе за продају, након што је Си-Ен-Ен објавио резултате своје истраге према којима се показало да су десетине Амазонових електронских производа остале у продаји, упркос жалби муштерија да су се топили, експлодирали или запалили.

СЕНАТОРИ ТРАЖЕ ОД АМАЗОНА: Повуците опасне производе

Фото: Танјуг/АП

У писму власнику Амазона Џефу Безосу, сенатори Ричард Блументал из Конектиката, Роберт Мендез из Њу Џерзија и Ед Марки из Масачусетса написали су да је извештај Си-Ен-Ен-а показао да је продавац игнорисао озбиљну забринутост купаца у вези са одређеним електронским уређајима.

"Амазон мора одмах да обустави продају опасних и неисправних Амазон бејзикс производа, да их повуче и да одмах обавести муштерије о потенцијалним ризицима", написали су демократски сенатори у писму.

Амазон није директно одговорио на забринутост сенатора, али су из ове компаније рекли да им је "безбедност на првом месту" и да њихови производи испуњавају све сигурносне стандарде, наводи Си-Ен-Ен.

Из компаније су рекли и да предузимају бројне кораке како би се уверили да су Амазон бејзикс производи безбедни и високог квалитета.

Ови кораци укључују одабир искусних произвођача, праћење повратних информација од купаца и тестирање производа како би се уверили да пролазе на тесту безбедности и испуњавају стандарде усаглашености пре него што се нађу на тржишту, али и после тога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)