СТИЖУ ДО ВАШИНГТОНА ЗА 15 МИНУТА: Кинески медији о новом руском оружју - Страшније од нуклеарне бомбе (ВИДЕО)

Новости онлајн

12. 09. 2020. у 09:04

СТИЖУ ДО ВАШИНГТОНА ЗА 15 МИНУТА: Кинески медији о новом руском оружју - Страшније од нуклеарне бомбе (ВИДЕО)

Foto AP

РУСКИ војни системи „Сармат“, „Авангард“ и „Јарс“ имају изванредна борбена својства, изузетно су опасни за потенцијалног противника, пише кинески портал „Сина“.

Како се наводи у чланку, наоружавање руских ракетних снага овим ракетним моделимс домета више од десет хиљада километара „ставља Америку у безизлазан положај“.

Аутор чланка је посветио посебну пажњу ракетном систему „Авангард“. Он је истакао да америчка противваздушна одбрана није у стању да пресретне овај пројектил због тајности руске ракете, а феноменална брзина чини је посебно ефикасном.

- Ракета ‘Авангард’ може да стигне до Вашингтона за 15 минута. За то време Американци неће имати времена ни да попију шољицу кафе, а камоли да пруже отпор руској ракети“, наглашава се у чланку.

У случају избијања хипотетичког сукоба између Русије и Сједињених Америчких Држава, америчка приобална подручја биће без заштите од концентрисаног напада „Авангарда“, упркос „најсавршенијем одбрамбеном систему на свету“, сматра аутор чланка.

Саму ракету аутор је назвао „ремек-делом руске војске“ и напоменуо да је због борбених карактеристика пројектила она „страшније оружје од нуклеарне бомбе“.

Лист такође наглашава потпуну супериорност Русије на пољу хиперсоничног наоружања. Како се напомиње, Русија је развила читав низ хиперсоничних ракета, док Сједињене Америчке Државе нису успеле да направе ниједну.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Srđan

05.02.2021. 00:48

Ruska podmornica najnovija može za dva minuta da prepolovi Severnu Ameriku i SAD na - dva dela, i to bi onda bio kraj SAD. Dakle, ko je najbolji sprinter ? Onaj kome treba devet minuta, ili onaj koji posao obavi za manje od dva minuta ? Ponovo su se NATO-ovci preračunali - !!!