„МАЈКРОСОФТ“ ОПТУЖУЈЕ: Хакери из Русије, Кине и Ирана иза напада на штабове Трампа и Бајдена

Новости онлине

10. 09. 2020. у 23:45

АМЕРИЧКА компанија „Мајкрософт“ оптужила је хакере из Русије, Кине, Ирана за сајбер-нападе против запослених у предизборним штабовима председника Доналда Трампа и његовог супарника на предстојећим изборима Џоа Бајдена.

„МАЈКРОСОФТ“ ОПТУЖУЈЕ: Хакери из Русије, Кине и Ирана иза напада на штабове Трампа и Бајдена

Depositphotos

„Последњих недеља компанија је регистровала сајбер-нападе против људи и организација ангажованих на предстојећим председничким изборима, укључујући неуспешне нападе на људе из штабова Трампа и Бајдена“, наводи се у саопштењу компаније.

„Мајкрософт“ организацији под условним именом „Стронцијум“, која наводно делује из Русије, приписује нападе на више од 200 организација, као и на штабове председничких кандидата, невладине организације, партије и политичке саветнике.

Група „Цирконијум“ је, према „Мајкрософту“, одговорна за нападе на познате људе који су повезани са изборима и предизборним штабом Бајдена. Постоји и група „Фосфор“, која наводно делује са територије Ирана, која изводи сајбер-нападе на личне налоге повезане с Трамповим штабом.

Фото: Танјуг/АП

Амерички државни секретар Мајк Помпео рекао је недавно да Русија и Кина у подједнакој мери намеравају да се мешају у америчке председничке изборе који ће бити одржано 3. новембра.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров узвратио је да те оптужбе Вашингтона постоје одавно и да више ни не чуде.

„Што се тиче оптужби на рачун Русије да се меша у председничке изборе у САД, па слушамо већ годинама, Они имају и игру – ко се више меша, Русија, Кина или Иран? Такве игре одраслих људи већ одавно постоје и више нас ни не чуде“, рекао је министар.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)