ИЗБАЦИЛИ СУ ЈЕ ИЗ КОЛА И ПОБЕГЛИ: Лукашенко о хапшењу опозиционарке Колесњикове приликом "бега" у Украјину

Новости онлине

08. 09. 2020. у 15:41

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је чланица Координационог савета Белорусије Марија Колесњикова хтела да побегне у Украјину код своје сестре и да он, као граничар, сматра да су исправно поступили што су је ухапсили.

ИЗБАЦИЛИ СУ ЈЕ ИЗ КОЛА И ПОБЕГЛИ: Лукашенко о хапшењу опозиционарке Колесњикове приликом бега у Украјину

Фото: Јандекс.ру и Њус.ру

Како наводи новинар Евгениј Рошков, дописник руске телевизије „Русија 1“, у интервјуу који је дао руским медијима Лукашенко је рекао да је у току са оним шта се дешава са Колесњиковом и да је она заиста хтела да побегне у Украјину, јер тамо наводно има сестру.

Белоруски лидер је истакао да он, као граничар, сматра да је исправно што је приведена. Говорећи о двојици других опозиционара, који су ипак успели да пређу у Украјину, Лукашенко је рекао да сада траже од Украјине да их врате.

- Лукашенко је рекао да га извештавају. Он је упознат са тим преко специјалних служби и граничара. Како је рекао, према речима граничара, (опозиционари) су заиста покушали да пређу границу и задржали су возило са Колесњиковом и двојицом њеним колега у зони између белоруске и украјинске границе. Према речима Лукашенка, како је обавештен, Колесњикову су избацили из аутомобила и одјурили. Због тога су њу задржали. Друга двојица су отишла у Украјину - рекао је Рошков, цитирајући Лукашенка.

Представници Координационог савета опозиције Белорусије Антон Родњенков, Иван Кравцов и чланица председништва савета Марија Колесњикова покушали аутомобилом да напусте Белорусију и уђу у Украјину. Како је саопштила погранична служба Белорусије, Колесњикова и двојица опозиционара су прошли проверу докумената на белоруској граници и упутили су се ка Украјини. Међутим, на путу ка украјинској граници срели су пограничну контролу након чега је њихов аутомобил нагло убрзао, чиме су угрозили живот једном припаднику граничне службе. Према речима портпарола пограничне службе Белорусије Антона Бичковског, Колесњикову су „избацили“ из аутомобила. Нако тога су је белоруски граничари задржали како би разјаснили догађај.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)