ПРОПАЛА ЈЕ ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА: Улице у Минску потпуно празне, киша растерала демонстранте

Новости онлине

07. 09. 2020. у 20:58

КИША која цео дан пада у Минску, вероватно је разлог што се демонстранти данас нису масовно окупили у центру Минска. То је постала традиција последње четири недеље.

ПРОПАЛА ЈЕ ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА: Улице у Минску потпуно празне, киша растерала демонстранте

Фото: ЕПА

Иако је у предвечерњим сатима киша почела да слаби, ипак у улицама у центру града окупило се свега 30 особа. Они су се ту кратко задржали, узвикујући антивладине пароле. Ускоро и они су отишли.

Ни полиција такође није била приметна, осим што је у једном тренутку прошла колона са марицама и припадницима специјалне полиције ка центру града.

Иначе, цео дан је прошао без већих протестних акција. Само је код Минског државног лингвистичког универзитета неколико десетина студената одржало митинг, окупивши се на улазу у зграду.

Подсетимо, протести у Белорусији су почели одмах након завршетка председничких избора у Белорусији 9. августа на којима је победу однео актуелни председник Александар Лукашенко. Опозиција је одбила да призна резултате избора и извела незадовољни народ на улице. Од тада се свакодневно одржавају протестима, већег или мањег интензитета. 

(Спутњик)

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)