ЗАХАРОВА УПУТИЛА НЕМАЧКОЈ ШЕСТ ПИТАЊА: Зашто Берлин одуговлачи са информацијама о Наваљном

Танјуг

07. 09. 2020. у 09:30

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова поставила је неколико питања шефу немачке дипломатије Хајку Масу поводом одуговлачења да се информације о стању Алексеја Наваљног предају Москви.

ЗАХАРОВА УПУТИЛА НЕМАЧКОЈ ШЕСТ ПИТАЊА: Зашто Берлин одуговлачи са информацијама о Наваљном

Архива Новости

Она је на свом Фејсбуку позвала на изјаву немачког министра да је Берлин одавно дао одобрење да се Москви предају информације о Наваљном, али да су у току и даље прегледи пацијента на клиници.

Коментаришући изјаву шефа немачке дипломатије, Захарова је указала да има неколико питања за МИП Немачке, преноси портал Спутњик.

Како се наводи, она је Маса упитала зашто се излази у јавност са политичким изјавама ако су прегледи у току, зашто су о истрази и дијагнозама говорили политичари, а не представници полиције и лекари у Немачкој и зашто није почела размена информација и практични рад стручњака који су компетентни за то питање.

Захарова је питала немачког шефа дипломатије и какве фактографске податке је немачка страна представила партнерима из НАТО-а и ЕУ, када ће руска амбасада у Берлину моћи да добије званичне одговоре на затражене информације како би их предала Москви и зашто Немачка не открива податке, на које се позива.

Руско Тужилаштво и полиција почели су своје истраге већ првог дана хоспитализације лидера руске опозицвије Алексеја Наваљног у Омску 20. августа, а руско тужилаштво је затражило од Немачке да објави информације о испитивањима и прелиминарним дијагнозама руског блогера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)