СЕДАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ У ФРАНЦУСКОЈ ЗА ЈЕДАН ДАН: Број пацијената и преминулих релативно мали

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

06. 09. 2020. у 22:04

СЕДАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ У ФРАНЦУСКОЈ ЗА ЈЕДАН ДАН: Број пацијената и преминулих релативно мали

Фото: Depositphotos

ЗА само један дан, у Француској је оболела 7.071 особа од вируса корона. То је мање од преко осам и по хиљада 24 сата раније, али је највише за дан недељу од како се прати статистика ове болести.

Проценат позитивних од укупног броја тестираних попео се на 4,9.

То истовремено значи да је за један дан тестирано преко 140.000 људи. Тиме се, у доброј мери, објашњавају овако високи бројеви позитивних.

Иако власти истичу да је корона поново у узлету, и да расте број пацијената, то ипак треба релативизовати, јер је овај пораст изузетно мали у односу на пролетос и може, практично, да се говори о стабилној ситуацији.

Здравствена служба је од пре два дана променила начин информисања јавности, па се сада у табели не појављује укупан број људи на реанимацији и у болницама, већ само новопримљени у последњих недељу дана. Тако је у овом периоду хоспитализовано 1.704 људи, односно 35 више за 7 дана, што износи повећање од само 5 у просеку дневно.

На вештачкој вентилацији су три пацијента више него у седмичном просеку дан раније – укупно 288.

Око броја преминулих, ситуација није најјаснија. Саопштено је да је у последња 24 сата преминуло троје пацијената, што број умрлих у болницама подиже на 20.225. Међутим, укупан број преминулих од короне у земљи је истовремено пао са 30.736 на 30.701, што наводи на закључак да је ревидирана наниже листа преминулих у старачким домовима, иако из домова за старе подаци стижу једно недељно, уторком.  

У земљи је активно 528 жаришта, 58 више за један дан. Од тога, 214 је регистровано у домовима за стара лица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)