КОРОНА ЗАТВАРА НАЈВЕЋИ БОРДЕЛ У ЕВРОПИ: Немају посла, а проституција функционише и даље, али на тајним локацијама

Ј. Ж. С.

04. 09. 2020. у 15:40

НАЈВЕЋИ европски бордел због короне већ месецима је без прихода и зато је морао да покрене стечајни поступак.

КОРОНА ЗАТВАРА НАЈВЕЋИ БОРДЕЛ У ЕВРОПИ: Немају посла, а проституција функционише и даље, али на тајним локацијама

FOTO: Depositphotos

Бордел Паша се налази у згради на 10 спратова у Келну и у њему је запослено 60 људи. Већ месецима је без прихода јер је бављење проституцијом тренутно забрањено због пандемије коронавируса.

Врата овог бордела отворена су почетком седамдесетих година и тај еротски центар у почетку је био без имена. Пре тога су проститутке углавном радиле у центру града, због чега су се станари и власници пословних простора стално бунили.

Идеја Градског већа била је да се на градском земљишту подигне зграда и затим да у концесију. Циљ је био да се проституција обједини на једном мјсту како би могла боље да се контролише. Од 1995. године бордел носи име Паша, а број муштерија непрестано се повећавао.

У њему се налази више од стотину апартмана у којима раде проститутке. Зграда има своју инфраструктуру с рестораном, баровима, перионицом рубља, домарском службом, соларијумом, козметичким салоном и другим садржајима. Ту раде и кувари, занатлије, чистачи…

Већ дуже време људи из ове бранше захтевају да им се дозволи нови почетак рада.

Истовремено су упозоравали на последице због продужења одлуке о затварању бордела. Према њиховој оцени, проституција се на тај начин сели у илегалу где су пре свега жене знатно мање заштићене. Сексуалне раднице и радници недавно су протестовали у Хамбургу и Диселдорфу тражећи поновно отварање бордела.

Сви у том послу у Немачкој знају да проституција функционише и даље, али у тајности и без плаћања пореза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)