ТО ЈЕ ОПЕРАЦИЈА ПОЉСКИХ И АМЕРИЧКИХ СЛУЖБИ: Путин проговорио о хапшењу руских држављана у Белорусији

Новости онлине

27. 08. 2020. у 18:11

ХАПШЕЊЕ 33 руска држављана у Белорусији била је заједничка акција украјинских и америчких специјалних служби, рекао је руски председник Владимир Путин.

ТО ЈЕ ОПЕРАЦИЈА ПОЉСКИХ И АМЕРИЧКИХ СЛУЖБИ: Путин проговорио о хапшењу руских држављана у Белорусији

Танјуг

- Сада је очигледно да је то била акција специјалних служби. Људе су на превару искористили, како би их пребацили на територију Белорусије. Рекли су им да треба да оду у треће земље, у Латинску Америку, на Блиски исток, због легалног запослења. У ствари су их намамили на територију Белорусије и представили као могућу "ударну силу" која би се могла искористити за дестабилизацију ситуације пред изборе - рекао је Путин.

Он је истакао да то апсолутно није било тачно.

- Понављам, људи су ишли у трећу земљу ради посла. Просто су их намамили тамо, превели преко границе. Узгред говорећи, наши граничари их нису пуштали, нису могли да оду - рекао је Путин и додао да су те људе превели преко границе са фалсификованим документима.

Он је додао да поједини учесници у том догађају или посматрачи, људи који су добро информисани, чак и не скривају да је то била операција украјинских специјалних служби, заједно са америчким.

Подсетимо, Белорусија је 29. јула ухапсила 33 руска држављана под оптужбом да су припремали терористички акт. Нешто касније је Истражни комитет Белорусије саопштио да су они у земљу ушли како би се бавили припремама демонстрација. Касније су 32 држављана Русије враћена у своју земљу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Sale

28.08.2020. 07:25

@SAD LEPO TE RUSE U SIBIR NAJMANJE DVE GODINE NA HLADJENJE - Pa valjda tih 33 nisu bili baš bistri, al ni režiseri nisu bili tupavi. Koristili su podatke jednog Rusa da bi ih namamili. Ispostavilo se da čovek nije imao blaga pojma o svemu što se dešava.

Ljube

27.08.2020. 19:09

Poljaci su se malo zaigrali ,zaboravljaju gde zive i gde su geografski , istina je da mrze Ruse ,ali ni Rusi njima nebi oprostili .Ako misle da ce ih Amer ili Hrvat ili Spanac braniti i ginuti za njih ,varaju se .Igraju se sa mirnim zivotom i opstankom .

STALJIN JE NAPRAVIO GRESKU STO IH JE UOPSTE OSLOBODIO

27.08.2020. 19:56

@Ljube - Trebao ih je pustit Hici na milost, a ovako dodje po onoj narodnoj: "Hrani pseto da te ujede" i sad su postali najglasniji protiv Rusije i Putina.

Dhc

27.08.2020. 23:39

Zapadne sluzbe BND, MI6, CIA i ostali zele da podele belorusiju kao ukrajnu sa svojim agentima i tako je odvoje od Rusije. Ubace svoje ljude na vlast i upravljaju zemljom kao Milom u Crnoj Gori. Putin i Rusija je jedini faktor stabilnosti na svetu i jedina svetla tacka na planeti.