ДА ЛИ ЋЕ РУСКА ВОЈСКА УЋИ У БЕЛОРУСИЈУ? Путин је данас одговорио на то питање, ево у ком случају ће доћи до оштре реакције

Новости онлине

27. 08. 2020. у 17:58

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да се ситуација у Белорусији стабилизује и да нема потребе да се користе руске снаге у тој земљи.

ДА ЛИ ЋЕ РУСКА ВОЈСКА УЋИ У БЕЛОРУСИЈУ? Путин је данас одговорио на то питање, ево у ком случају ће доћи до оштре реакције

Фото: РИА.ру

Путин је рекао да се нада да ни у будућности неће бити потребе за тиме, са чиме се Минск слаже.

Руски председник је подсетио да, према документима о сарадњи Русије и Белорусије, свака земља "треба да помогне другој у заштити њеног суверенитета, спољних граница и стабилности".

- С тим у вези, ми имамо обавезе према Белорусији и Александар Григоријевич Лукашенко је рекао да би волео да му упутимо одговарајућу помоћ, ако то буде неопходно. Рекао сам да ће Русија испунити све своје обавезе - нагласио је Путин.

Руски председник је рекао да руске снаге неће бити коришћене "све док екстремисти у Белорусији не пређу одређене границе".

- Неће бити кориштене све док екстремистички елементи, који се крију иза политичких парола, не пређу одређене границе, једноставно почну да пљачкају, да пале аутомобиле, куће, банке, да покушају да заузму административне зграде и остало - додао је руски председник.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Goran

29.08.2020. 18:34

У Русији су углавном црвени Руси, али просвећени православљем, док о Белорусији, осим што нема гладних, бесплатно је образовање и проречна плата је 600е, Ниша друго не треба ни помињати