ПОНОВО СКАЧУ КОРОНА БРОЈКЕ У ИТАЛИЈИ: Ових 11 региона највише су погођени

Танјуг

27. 08. 2020. у 13:24

ЗА само недељу дана у Италији је забележен скоро двоструко већи број новозаражених вирусом ковид-19, а расте и број пацијената на интензивној нези, саопштила је Фондација Гимбе.

ПОНОВО СКАЧУ КОРОНА БРОЈКЕ У ИТАЛИЈИ: Ових 11 региона највише су погођени

Фото Танјуг-АП

Од 19. до 25. августа, што је период када су се први италијански туристи вратили са колективног годишњег одмора кући, регистровано је 6.538 нових случајева ковида-19, што је скоро двоструко више у односу на претходну седмицу када је идентификовано 3.399 новооболелих. Истовремено, број болничких пацијената заражених ковидом-19 на интензивној нези повећан је за осам.

Највећи број нових случајева, односно више од 90 одсто, регистрован је у 11 италијанских региона и то у Ломбардији, Лацију, Емилији-Ромањи, Венету, Кампанији, Пијемонту, Тоскани, Сицилији, Пуљи, Сардинији и Лигурији.

Ипак, истиче се да се ти подаци не могу поредити са епидемиолошким подацима из првих месеци кризе са ковидом-19 у Италији.

Италија, прва европска држава која је тешко погођена вирусом ковид-19, почетком марта је увела строге мере карантина на целој територији у циљу спречавања ширења вируса, а из блокаде је изашла постепеним попуштањем рестриктивних мере после скоро три месеца.

У Италији је од почетка кризе са ковидом-19 од последица тог вируса умрло више од 35.000 људи, због чега је та држава на шестом месту у свету по броју жртава, после САД, Бразила, Мексика, Индије и Велике Британије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)