ИСЕКЛИ ЈОЈ КОСУ ЈЕР ЈЕ ИМАЛА ВАШКЕ: Изговор родитеља младе муслиманке из Безансона за бруталан чин, девојчица има и повреде од раније!

Горан ЧВОРОВИЋ, дописник „Новости“ из Париза

27. 08. 2020. у 08:31

ИСЕКЛИ ЈОЈ КОСУ ЈЕР ЈЕ ИМАЛА ВАШКЕ: Изговор родитеља младе муслиманке из Безансона за бруталан чин, девојчица има и повреде од раније!

Фото: Franck Hakmoun

НЕСАВЕСНИ родитељи, муслимани из Босне, који су унаказили сопствену ћерку јер је хтела да се уда за Србина православца, како сазнају "Новости", покушали су пред судом да се извуку на гротескан начин.

Истражним органима су поручили да су ћерки исекли косу јер је имала вашке!

- Родитељи малолетнице су ово брутално шишање објаснили чињеницом да је малолетница имала ваши - потврдио је за "Новости" Етјен Манто, државни тужилац из Безансона. - Али, стриц и стрина признају да је то била казна због бега. Малолетница потврђује да је претрпљено насиље у вези с тим што њена породица не прихвата њену емотивну везу са младићем српског порекла и хришћанске вере.

Државни тужилац је потврдио да ће оцу, мајци, стрицу и стрини бити суђено због насиља над малолетницом, и да су је тукли и секли јој косу, по њеном повратку, после четвородневног бега са младићем српског порекла, старим 20 година, који живи у истој згради.

Из суда су нам пренели и то да је младић Д. рођен 2000. године у Прокупљу, а девојка С. 2003. у Травнику.

- Настанила се у Француској са породицом у јануару 2018. године. Захтев за азил њених родитеља је одбијен и породица је требало да напусти француску територију у децембру прошле године, али је у спровођењу мере удаљавања дошло до сметњи због ситуације са вирусом корона - истиче тужилац Манто.

Он наглашава да је малолетница издвојена из породице и да се тренутно налази под судском заштитом.

Фото: Википедја

Безансон

Овај мрачни догађај који се догодио 17. августа и даље заокупља француску јавност. Јавио се и адвокат стрица и стрине нападнуте девојке, Патрик Изан, и реаговао на најаву министра унутрашњих послова Жералда Дарманена да ће виновници бити избачени из Француске по завршетку процеса.

- Биће испраћени до границе јер немају шта да траже на нашем тлу - изјавио је министар у недељу.

СУЂЕЊЕ

ДРЖАВНИ тужилац Етјен Манто је "Новостима", такође, потврдио да ће суђење виновницима овог чина бити одржано 23. октобра у Безансону. До тада, они неће смети да напуштају француску територију.

Адвокат стрица и стрине каже да његови клијенти не прихватају наводе за које се терете и да мора да се поштује претпоставка њихове невиности. Наводи и да имају стаус избеглица и да не може унапред да се говори о њиховом избацивању из Француске. Ситуација с девојчиним родитељима је другачија, јер су одбијени за азил и свакако морају да оду из земље.

Стриц је, иначе, означен као тај који је ошишао девојку, која је то и сама изјавила у истрази. Истрага је у току. Утврђено је да девојка има сломљено ребро, многобројне модрице и тешко повређено уво. Адвокат наглашава да постоје и раније повреде, а очекује се да се на суђењу утврди њихово порекло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dejan

27.08.2020. 10:54

Nije mogla da učini goru stvar! Vlika je netrpeljivost muslimana prema nama oduvek bila. Još kao detetu u osnovnoj školi ranih 80-tih mi je bilo čudno kako se moj drug musliman iz razreda, uvek zaljubi u jednu jedinu devojčicu u školi koja je muslimanske vere?! Zar pored tliko lepih devojčica u Beogradskoj školi on baš simpatiše jednu koja nije ništa posebno?! Mislio sam da nešto nije u redu sa njegovim ukusom?! Nije mi ni na kraj padalo da je jednostavno tako vapitan! Razumeo sam kasnije o čemu je reč ali mi ni do dan danas nije jasno kako vaspitanje i svest može da bude jače od emocija i duše? Upravo zbog toga su mi muslimani postali odbojni! Kakvi su to ljudi kojima je racionalnost ispred duše i osećanja!!?