Протерују родитеље насилнике, девојка остаје са момком Србином

Горан ЧВОРОВИЋ, дописник „Новости“ из Париза

23. 08. 2020. у 23:59

Протерују родитеље насилнике,  девојка остаје са момком Србином

Foto: Printskrin

РОДИТЕЉЕ муслимане из Босне и Херцеговине, који су претукли и ошишали седамнаестогодишњу кћерку зато што се забављала са Србином хришћанином, чека избацивање из Француске.

Они су ионако у поступку депортовања, јер им је одбијен захтев за азил, а све што се сада догодило не оставља им никакву наду да ће моћи дуже да се задрже на француском тлу, осим на издржавању казне после суђења у октобру.

Они су већ од француских власти, пре овог догађаја, затражили и добили новац за пут. Сада, међутим, неће смети да напуштају територију земље, у ишчекивању процеса.

Што се тиче стрине и стрица који је ошишао девојку на тражење њеног оца а свог брата, они, према информацијама из префектуре за област Дуб где се налази град Безансон, већ имају одобрен статус избеглица, али сада са свим изгледима да га изгубе, зависно од судске пресуде, имајући у виду њихову уплетеност у цео догађај, што значи да би и они могли да буду избачени из Француске.

Млади пар, седамнаестогодишња муслиманка и двадесетогодишњи Србин, забављају се последњих 11 месеци. Љубав је, очигледно, јака, а траје и поред тешких претњи и осуда девојчине породице.

- Они су муслимани, а младић је хришћанин. Нису хтели ни да чују за венчање - преносе француски медији речи саговорника блиског овом досијеу, потврђујући тезу да је посреди верски разлог.

Регионални лист "Ест Репибликен", који је први открио ову аферу, пише да је цео догађај изазвао велико занимање јавности у целом свету...

А прича је као из романа. Девојка се у октобру 2017. доселила заједно са својом породицом у насеље живописног назива "Клер солеј" ("Јасно сунце"), које у себи, у ствари, крије сивило популарног кварта за досељеничке породице. Ту је упознала младића српске националности, с којим је најпре почела да се дружи. И породице су имале коректан однос, али је све добило сасвим други тон када је двоје заљубљених почело да прича о могућем венчању.

Судбина се горко поиграла с двоје младих. Живе у улици Мирабо, која носи име по грофу Онореу Мирабоу, политичару из периода Француске револуције, познатом по томе што се залагао против дискриминације, за слободу говора и укидање ропства.

Сада је време за видање рана. Девојка, у шоку, повређена, са сломљеним ребром и модрицама, тренутно је склоњена далеко од Безансона и своје фамилије. Младић је у сталном контакту са својом девојком.

Француске власти кажу да она ништа није крива и да ће, као и њен момак, слободно моћи да остане у Француској, за разлику од њене породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Sara

24.08.2020. 00:26

Sud i Francuska trebaju zastiti kako devojku tako i njenog decka,normalno da oni nisu nizasto krivi,osim da su se zaljubili,bravo za ljubav,a njene roditelje zatucane ali i tatinog brata i njegovu hanumu trajno oterati iz Francuske i ne dozvoliti da nikad vise neko od njih vidi devojcicu,stoka zatucana.

BOGDAN

24.08.2020. 06:57

STO TRAZE ISLAMSKI FANATICI U HRISTIJANSKU FRANCUSKU PRPTERAJTE TE PRIMITIVNE HORDE TERORISTE IZ FRANCUSKE.NEKA ONI IDU I TRAZE AZIL KOD SVOJE BRATUCEDE U SAUDIJSKU ARABIJU ONI NIMAJU NISTO ZAJEDNICKO SA EVROPSKU HRISTIJANSKU CIVILIZACIJU I KULTURU ,NJIMA MESTO NIJE U EVROPI DA SIRE ISLAM I PODSTICU TERORIZAM.

Neko iz mase

25.08.2020. 12:13

Мој отац Србин је замало убио моју сестру када је излазила са дечком Муслиманом у Србији .Сада када видим,требало је да га пријавимо полицији за тешке телесне повреде од којих је лежала 15 дана у кревету и да више никада не приђе ни мајци,ни сестри ни мени.Ми смо криви што не пријављујемо насиље.Нисмо ми ништа бољи од ових комшија,будимо искрени. Једна мајка Српкиња чији је син у вези са Ромкињом му је рекла да је боље да је педер.Затровани смо ми као друштво превише.А ни комшије о нама немају боље мишљење.Ретки су млади људи који успеју у својим намерама упркос овој примитивној средини.