ПРЕТУЧЕНА ЈЕР ВОЛИ СРБИНА: Насиље, понижавање, мучење, па чак и шишање - језиве ствари које родитељи радили девојци (17)

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

23. 08. 2020. у 09:00

ПРЕТУЧЕНА ЈЕР ВОЛИ СРБИНА: Насиље, понижавање, мучење, па чак и шишање - језиве ствари које родитељи радили девојци (17)

Новости

ОШИШАНА и тучена јер "воли хришћанина". Дубоко сам шокиран актом тортуре над овом младом девојком од 17 година.

Четворо који су у то умешани одведени су у притвор. Овакво варварство захтева најстроже казне.

Тим речима обратио се министар унутрашњих послова Жералд Дерамнен после породичног насиља у муслиманској фамилији из Босне у француском месту Безансон, када су се отац, мајка, стриц и стрина иживљавали над девојком која се забавља са Србином.

Овај немили догађај изазвао је огромно интересовање француске јавности и реакције званичника свих политичких боја. Тако је твитом реаговала и Марлен Скијапа, делегирани министар за грађанство.

Новости

- Насиље, понижавање, мучење, па чак и шишање! Срам био те родитеље, тог грозног стрица. За ова дела морају да буду осуђени. Подршка овој младој девојци, њеној слободи, њеном интегритету, достојанству. И хвала њеном момку који је омогућио да буде спасена - написала је министарка.

Ужаснута је и градоначелница Безансона Ан Вињо:

- Овај грозни чин неподношљивог насиља мора да се осуди са великом одлучношћу. Нетолеранцији коју су показали чланови ове породице према избору своје ћерке нема места у нашој републици.

Новости

Реаговао је, чак, и Пјер Московиси, председник Ревизорског суда, бивши европски комесар и француски министар.

ОДБИЈЕНИ ЗА АЗИЛ

MУСЛИМАНСКА породица је тражила азил у Француској и одбијена је у децембру прошле године. Имали су рок две недеље да напусте земљу. У фебруару су тражили помоћ за повратак у БиХ, а у међувремену чекају отварање граница због пандемије. Сада их најпре чека суђење у Француској.

- Седамнаестогодишњакиња претучена и обријана у Безансону јер воли хришћанина! Тај чин мучења и понижавања је грозан, назадан и неподношљив. Мора бити прописно кажњен - поручио је Московиси.

Читава Француска дигла се на ноге у осуди овог стравичног чина. Први је вест о овоме објавио регионални лист "Ест репибликен", а уследило је велико интересовање медија. У граду са стотинак хиљада душа у близини границе са Швајцарском сви су шокирани оним што се догодило претходних дана.

До напада на девојку дошло је у понедељак 17. августа у породици која се из БиХ у Француску доселила пре нешто више од две године. Пре неколико месеци, она је почела да се забавља са двадесетогодишњим Србином, који живи у истој згради у Безансону.

Заменик државног тужиоца из овог града Маргарет Паријети истиче да се две породице познају и да није било проблема све док двоје младих нису почели да говоре о венчању.

- Ми смо муслимани, нећеш се удати за хришћанина! - пренела је Паријети речи родитеља које су тада упутили својој кћерки.

Мајка и отац су јој одузели телефон и забранили јој да се виђа с младићем. Спречени у љубави, двоје младих се одлучило на краткотрајни бег. Отишли су ван града на четири дана, све време одржавајући контакте с породицама.

- Желели су да на тај начин покажу колико је њихова љубав јака - изјавила је тужитељка Паријети.

СУЂЕЊЕ У ОКТОБРУ

Четворо насилника одмах је приведено, а у четвртак су изведени пред судију, који им је одредио надзор. Према речима тужилаштва, суђење ће бити одржано у октобру. Биће им суђено за групно насиље над малолетним лицем. Родитељи ће одговарати и због тога што су своју ћерку тукли од доласка из Босне. Истовремено, забрањено им је да се приближавају девојци која се сада налази под судском заштитом.

Млади Србин је током одсуства на свом телефону добијао претње од несуђене тазбине. Када су се вратили, обоје су се склонили у стан његових родитеља.

Онда су кренуле да стижу "помирљивије" поруке девојчине мајке, па су двоје заљубљених у понедељак одлучили да се појаве на вратима муслиманске породице, заједно са младићевим родитељима.

Врло брзо ситуација је измакла контроли. Заменица тужиоца је пренела да је први шамар девојци ударила мајка. Потом је дошло до ескалације насиља. Одвукли су је у собу, ударајући је. Отац је тражио од свог брата да је ошиша машиницом, што је овај и урадио.

- А имала је косу дугу 60 сантиметара - пренела је Маргарет Паријети детаље овог гнусног чина.

На сведочењу, младићеви родитељи су истакли да се нису усудили да интервенишу јер нису били у свом стану, али да су свог сина одмах послали да обавести полицију.

Родитељи су најпре покушали да је сакрију, али је полиција пронашла. Одмах је пребачена у Хитну помоћ. Девојка има сломљено ребро и хематоме по целом телу, укључујући и иза уха, што указује на то да су је вукли и чупали за косу. Лекар јој је преписао две недеље мировања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Sinisa

23.08.2020. 10:28

Sta da kazem, necu da vas lazem.... Zelim svima da im Bog da pameti, a doticna djevojka neka se udaje i ktsti ako zeli sto prije moze. Da se vrati vjeri svojih predaka jer i opet je dokazano da potomci Svetog Save nikome ne zele zlo. Neka bude Slava Bogu na nebu a mir i postovanje medu ljudima na zemlji jer je mir i postvanje glavni preduslov za srecu.

ban Kulin

23.08.2020. 10:45

Ništa čudno, pa ti bosanski muslimani veštački identitet svoje lažne kvazinacije baziraju na mržnji prema Srbima, jer su im Srbi sa Balkana proterali njihove Turske očeve koji su ih napravili iako su im najdavniji pra, praĐedovi bili SRBI. Ta bosanska talibanija idalje živi u srednjem veku u vreme kada su se njihovi preci poturice, a zapravo kvislinzi, izdajnici i saradnici otomansko-muslimanskog okupatora iživljavali nad Srbima i drugim hrišćanskim narodima više negoli Turci i ostala ta neka divljačka plemena muslimanskih naroda iz Azije. Trebao bi neko da objasni toj saharskoj beduiniji da im Srbi pamte i danak u krvi i džiziju i harač, i kuluk i krvarinu i janjičare i askere i spahije i dahije i Ćele kulu i sve spaljene, opljačkane i srušene crkve i manastire i sve zločine, zverstva, genocide, pljačke, proterivanja, etnička čišćenja i da ne nabrajam šta sve ne, još! Njihovi preci, a i oni sami su nas zadužili za sva vremena toliko da su nam dužni za sva vremena do kraja sveta dokle god da postoje i da mi imamo bezbroj razloga više da mrzimo njih, nego oni nas, ali smo mi gospoda i mi nikoga ne mrzimo, eto čak hoćemo i decu da im pravimo, kao u stara dobra vremena kada smo svi zajedno bili SRBI !!!.

Miroljub

23.08.2020. 11:35

Daleko im lepa Bosna "srebrena" kad ni u Francuskoj ne mogu da budu mirni. I posle ce "neko" da nas ubedjuje o suzivotu sa njima! Jačati R.Srpsku i u pravom trenutku razlaz! A oni neka klanjaju sultanu Erdoganu...

Milos

23.08.2020. 12:22

Ovo je za dugogodisnju robiju svih 3 ukljucenih i ne sumnjam da ce je tamo i dobiti. Time ce stoci biti ispunjena zelja da borave jos dugo u Francuskoj, a onda ih deportovati u svoju zaostalu prcvajnicu od "entiteta". RS se mora udaljiti od ovakvih,nije ovo usamljen slucaj vec pre normalno ponasanje poturica.

Emir

23.08.2020. 13:07

Ovo je sramna istina! I ja sam od malena učen da nikako ne zenim ženu tudje vjere a ako je i ozenim mora primiti islam! Mojim sestrama na pamet ne sme da padne da se udaju za nekog ko nije musliman. Volio bih da nije tako ali Alah je svima nama najbitniji i tako mora bit!

ban Kulin

23.08.2020. 17:31

@Emir - Alah je Arapin i on nije Bog poArabice, to što si ti naseo na arapsku propagandu je tvoj problem, savetujem ti da što pre potražiš stručnu medicinsku pomoć dok još nije kasno, a sestre slobodno možeš da udaš za Srbadiju taman da ih ti Srbi vrate prađedovskoj veri, jer ko što to kaže naš Stefan Tvrtko prvi Kotromanić: "Počastvovan sam da nasledim prijestol praroditelja svojih, gospode srpske, jer ti praroditelji moji u zemaljskom carstvu carstvovaši i na nebesko carstvo preseliše se biše."

Nensy

23.08.2020. 14:01

Pitam se kakvi su to roditelji , kakva je to majka, voda je odnela! Pustite decu da žive! Svi smo mi od krvi li mesa!od srca vam želim draga deco da se izborite za svoju ljubav! Takvi roditelji inetrebaju imati decu. Kom se oni Alaxu mole?

Maxmen

24.08.2020. 20:25

Iz kojeg su ovi jadnici kantona.? Sjecam se jednog tipa prije10godina isto iz BiH (neko selo kod Cazina)?oteo djete majci u Njemackoj sa bombom u ruci prosao(pustili budalu) Austriju,Sloveniju i Hrvatsku dosao u BiH,dosli specijalci,njega u muriju,djete nazad u Njemacku.? Ma sta ima da vise zborim♻