ЦЕНЗУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Налози Спутњика и РТ-а нестали из претраге на Твитеру

Новости онлине

19. 08. 2020. у 17:43

ЦЕНЗУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Налози Спутњика и РТ-а нестали из претраге на Твитеру

Архива Новости

ТВИТЕР странице руских Спутњика и РТ-а, као и кинеска Синхуа и „Глобал тајмс“, више се не појављују на падајућој листи избора када се њихов назив унесе на траку за претрагу, осим ако их корисник од раније не прати.

„Друштвена мрежа Твитер не приказује налог РТ у претрази, осим ако корисник од раније не прати овај налог. Ако се и означи део из саопштење медија на Твитеру резултата неће бити“, наводи се у саопштењу.

Компанија „Твитер“ наставила је са обележавањем медијских страница које контролишу владе, налоге сталних чланова Савета безбедности Уједињених нација, државних чиновника, представника Министарства иностраних послова, амбасадора и главних дипломатских лидера, док се лични налози председника држава неће маркирати.

Специјална ознака „Руски државни налог“ се појавила на налогу председника Руске Федерације, Владе и потпредседника Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева. На официјалном твитер налогу Министарства иностраних послова Русије се појавио натпис „Руски државни налог“, као и на страници сталне мисије Руске Федерације при Уједињеним нацијама. Обележени су и налози Савета федерације и Државне думе, амбасаде Русије у Француској, Великој Британији и Америци. Док амбасаде Русије у Шпанији и Белорусији нису обележене.

На страницама РИА Новости, Р-спорт, прес центар МИА „Русија севодња“, Вести и Вести ФМ, РТ, личној страници главног уредника РТ, МИА „Русија севодња“ и многих других медија се налазе ознаке – „Руски државни медији“. У прес служби МИА „Русија севодња“ су изјавили да прате ситуацију и очекују да ће компанија, како би избегла оптужбе за двоструке стандарде, учинити исто према западним медијима.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

EvGenije

19.08.2020. 18:35

Sad bi Rusi i Kinezi trebali blokirati tviter u Rusiji i Kini i tako im vratiti udarac. Naravno da će biti kuknjave da je to cenzura, ali i ovo što tviter radi je cenzura. Uostalom, mnogo se ološa okupilo na tom tviteru...

Velibor

23.08.2020. 11:36

Pa to je zapadna demokratija ako se napada Rusija i Kina onda vas izdižu u zvezde ali ako kojim slučajem neko kritikuje Ameriku ili Njemačku sa EU onda su oni nedemokrate da ne kažem fašisti. Očito ne mogu da shvate da je vreme robova i kolonijalizma odavno prošlo.