ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ: Илон Маск је управо постао четврти најбогатији човек на свету

Новости онлине

18. 08. 2020. у 23:45

МИЛИЈАРДЕР и иноватор Илон Маск постао је четврта најбогатија особа на свету после историјског скока акција Тесле.

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ: Илон Маск је управо постао четврти најбогатији човек на свету

Фото ЕПА

Деонице те компаније порасле су више од 300 одсто, а Маск је прикупио богатство у вредности од готово 85 милијарди долара.

Акције Тесле скочиле су јуче више од 11%, повец́авајуц́и нето вредност технолошке компаније за готово 8 милијарди долара.

По нето вредности од 84,8 милијарди долара, Маск прати само извршног директора Фејсбука Марка Закерберга, суоснивача Мајкрософта Била Гејтса и изршног директора Амазона Џефа Безоса.

Тесла моторс, произвођач аутомобила остао је профитабилан у последњим кварталима упркос утицају пандемије коронавируса. Тесла је продао више од 179.000 аутомобила током прве половине 2020. године, надмашивши продају за своја три најближа конкурента на тржишту електричних аутомобила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sale

19.08.2020. 08:53

Dobro, pohvalnice smo čuli, ajd sad recite i kako su ovi stigli toliko bogati. I o Cukerbergu sa njegovom prodavnicom ličnih podataka, i o Gejtsu koji je stekao bogatsvo pošto je ukrao izmu svog partnera a šta sada radi po svetu sačuvaj nas Bože, i o onim patuljku Bezosu koji je stekao svoje bogatsvo tretirajući zaposlene kao lične robove i ne samo, i ovim koji isto to radi. Mislim to bi bilo zanimljivije.