АМЕРИКАНЦИ СУ ПИРАТИ СА КАРИБА: Жесток одговор након отимања нафтних танкера - Иранци ипак доскочили Вашингтону

Танјуг

17. 08. 2020. у 19:48

АМЕРИКАНЦИ СУ ПИРАТИ СА КАРИБА: Жесток одговор након отимања нафтних танкера - Иранци ипак доскочили Вашингтону

Фото: ЕПА

НАФТА из танкера које су заплениле САД на путу ка Венецуели није у власништву Ирана, изјавио је данас ирански министар енергетике, инсистирајући да САД нису имале право да врше конфискацију товара у међународним водама.

Америчка администрација је саопштила да је запленила нафту из четири танкера у намери да осујети иранску испоруку енергената Венецуели, у оквиру своје политике максималног притиска на Иран и Венецуелу, пренео је АП.

Према речима иранског министра енергетике Биџана Намдара, нафта је "продата купцима и уплата је већ извршена".

- Американци тврде да су запленили иранску нафту. Међутим иако је нафта послата из Ирана, ни танкери ни нафта нису у власништву Ирана - појаснио је ирански министар, не наводећи ко су крајњи купци нафте.

Ирански министар је на свом Твитер налогу објавио да су САД "пирати са Кариба".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

vladimir

23.08.2020. 23:57

Na tome opstaje KAPITALIZAM kao poredak, na pljački, otimanju, korupciji, uzurpaciji, državnim udarima, prodaji oružja, terorizmu, stvaranju kriznih regiona, lažima, nelegalnim izborima, prekrajanju istorije .... i to vam je samo jedan deo njihovih "tekovina"! Zločin, zločin i samo - zličin!

milovan

18.09.2020. 11:36

Trebali su minirati tanker.Pa kada vidi posada da ce ih oteti neka druga drzava koja nije vlasnik tankera ili robe. Odmah aktivirati eksploziv i napraviti vise rupa da se sva nafta izlije u more.Pa neka je kupe po vodi. Brzo bi odustali od piratstva te demokratske drzave.