КРИЗА АВИО-КОМПАНИЈА: ИзиЏет затвара базе у Великој Британији

Танјуг

17. 08. 2020. у 17:45

БРИТАНСКА авио-компанија Изи Џет потврдила је данас да ће затворити три базе у Великој Британији, што значи гашење до 670 радних места, пошто пандемија корона вируса и даље притиска туристичку индустрију, преноси Ројтерс.

КРИЗА АВИО-КОМПАНИЈА: ИзиЏет затвара базе у Великој Британији

Фото: Танјуг/АП

Изи Џет је у мају саопштио да ће морати да среже 4.500 радних места у Европи, како би се компанија припремила за мање тржиште путне индустрије услед пандемије, а тај процес започиње затварањем база на аеродромима Лондон Стенстед, Лондон Саутенд и Њукасл.

Перспективе ове авио-компаније су се погоршале прошле недеље када се Француска придружила Шпанији на британској карантинској исти, што је многе Битанце одвратило од путовања на те две врло популарне дестинације и пољуљало наде ИзиЏета у августовски опоравак.

У поменутим британским базама ради до 670 пилота, кабинског и земаљског особља и многи од њих ће изгубити посао. Они ће се бити део пакета од око 1.900 радних места у Британији чије је гашење ИзиЏет најавио у мају, а у оквиру укупног укидања 4.500 радних позиција у Европи.

Портпаролка компаније је изјавила да ће у Великој Британији вероватно бити изгубљено мање од 1.900 радних места због споразума о скраћеном радном времену и сезонских уговора, базних трансфера и неплаћених одсуства. Поред тога, отпуштања ће бити мања и због добровољних одлазака радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)