ИЗ БРИСЕЛА ПРЕТЕ РУСИЈИ ЗБОГ ЛУКАШЕНКА: У среду ванредни састанак лидера ЕУ, већ су пронашли кривца

Танјуг

17. 08. 2020. у 15:47

ИЗ БРИСЕЛА ПРЕТЕ РУСИЈИ ЗБОГ ЛУКАШЕНКА: У среду ванредни састанак лидера ЕУ, већ су пронашли кривца

Фото: ЕПА

Лидери Европске уније, који ће имати видео конференцију у среду у вези са најновијим дешавањима у Белорусији, послаће Русији поруку да се држи подаље од те бивше совјетске републике, изјавио је званичник тог блока.

- Излаз из кризе је прекидом насиља, деескалацијом, дијалогом и без спољњег уплитања - рекао је званичник, алудирајићи, на Русију.

Лидери ЕУ одржаће у среду ванредни састанак на коме ће разговарати о најновијој ситуацији у Белорусији.

Конференцију је данас сазвао Шарл Мишел, председник Европског савета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Mišo Peć

17.08.2020. 17:30

Hteli bi možda da i u Belorusiji ponovite Ukrajinski scenario,nažalost Ukrajina je gorko platila tu cenu,ovoga puta Belorusija a sigurno i Rusija vam neće dozvoliti da se igrate u njihovim dvorištima,što dalje to bolje po vas.Iznenadjen sam da već nisu "skrojili"nekakve sankcije protiv Rusije koja samo posmatra šta se radi za razliku od EU i njenih kompanjona koje se očigledno maloje reći mešaju,nego već deluju na samom terenu.

Velibor

18.08.2020. 12:11

Da nema EU nebi bilo ni problema. Po ko zna koji put truli kapitalizam govori o povredi ljudskih prava a u stvari oni su ti koji organozovano krše ljudska prava kada ne daju suverenim državama da sami odlučuju o svojoj budućnosti.