РУСКА ВАКЦИНА СТИЖЕ У ШПАНИЈУ: Европа се окреће Путиновом решењу у борби против вируса корона

Novosti online

13. 08. 2020. у 16:40

ПРВА вакцина на свету против вируса корона Спутњик V, као и други руски препарати за борбу против пандемије, биће доступни у Шпанији.

РУСКА ВАКЦИНА СТИЖЕ У ШПАНИЈУ: Европа се окреће Путиновом решењу у борби против вируса корона

Foto AP

Шпанска пословна група „Ибератлантик Глобал Корпорејшн“, која има велико искуство у промовисању руских производа на тржиштима латиноамеричких земаља, пристала је да буде дистрибутер домаћих лекова за борбу против ковида 19, као одговор на одговарајући предлог Фонда „Росконгрес“.

Према речима руководиоца за развој пословања са Русијом и земљама Заједнице независних држава (ЗНД) у „Ибератлантик Глобал Корпорејшн“ Ирине Кривич, пословна група коју представља има „одличне односе“ са руским пословним и званичним круговима, што заједно са темељним познавањем појединости на тржишту Европске уније омогућава дугорочну успешну сарадњу, захваљујући којој роба из Русије успешно „заобилази царине и законска ограничења“.

Кривичева је изразила уверење да препарати попут Спутњика V или Авифавира имају све предуслове да постану „продајни хит“ на шпанском фармацеутском тржишту, где је вест о руским достигнућима у развоју лекова против короне изазвала прави „бум“, упркос „скептичном тону“ у западној штампи.

- Потражња за тим производима има све предиспозиције да буде висока - истакла је Кривичева.

Она је додала да руска страна мора да се фокусира на испуњавање свих потребних услова које је прописала Шпанска агенција за лекове и медицинску опрему, како би руски препарати против короне што пре стигли на „изузетно захтевно и регулисано“ тржиште ЕУ.

Кривичева је такође саопштила да је „Ибератлантик Глобал Корпорејшн“ спреман да учествује у промовисању лекова руске производње у земљама Африке и Латинске Америке, са којима шпанска пословна група има „блиске контакте“.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је 11. августа прву на свету вакцину за превенцију вируса корона (ковида 19), коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)