ЧИТАВ РАЗРЕД У КАРАНТИНУ: Због ученика с короном сви ђаци у самоизолацији

Танјуг

12. 08. 2020. у 13:45

САМО неколико дана након почетка нове школске године ђаци једне школе у Берлину послати су у самоизолацију, пошто је један ђак био позитиван на тесту на корона вирус.

ЧИТАВ РАЗРЕД У КАРАНТИНУ: Због ученика с короном сви ђаци у самоизолацији

Фото: В. Данилов

Иначе, нова школска година у Берлину почела је од понедељка.

"Пошто смо зараженог ђака након сат времена послали кући, а претгодно добро пролуфтирали учионицу, је опаност мала од инфекције, али ипак постојећа", образложење је школе у Берлину-Целендорфу што је читав разред у кућној изолацији.

У писму родитељима се наводи да је управа школе у контакту са надлежном здравственом службом, која ће сваку погођену породицу назвати, и да треба да буду у близини телефона због позива.

Указује се да је важно да до тада деца немају контакт са другим особама, али се не наводи за који временски период то важи и да ли ће бити потребни тестови.

И у једној школи у Берлин-Нојкелну је код родитеља једног ђака, који се вратио са одмора из иностранства, установљена корона.

Тај родитељ, како је саопштено, помагао је у припремама за нову школску годину и током њих имао контакт са осам даља лица, наставницима и домаром.

Сва та лица су сада у карантину, саопштила је школа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)