МИЛИОН СРБА ГЛАСА ЗА ТРАМПА: После Клинтонове, пада и Бајден (ВИДЕО)

Novosti online

12. 08. 2020. у 11:55

ВЕЋИНА Срба у Сједињеним Америчким Државама гласала је за садашњег председника Доналда Трампа и оно што је сигурно јесте да ће свој глас на наредним изборима поново њему дати, рекао је шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

МИЛИОН СРБА ГЛАСА ЗА ТРАМПА: После Клинтонове, пада и Бајден (ВИДЕО)

АП фото

- Кампања "Срби за Трампа" добила је велику подршку Срба у САД. Почела је 3. августа са циљем да "мобилише" око милион држављана САД - српског порекла да се придруже организованом напору и помогну поновни избор Доналда Трампа за америчког председника. А све је то због политике садашњег председника, која је наклоњена управо нашем народу - навео је Кесић.

Једноставно, каже он, да ако се упореде политике претходних администрација са Трамповом, а што се тиче питања Балкана, Европе и Европске уније, Срби у Америци виде да овај председник нешто другачије отвара простор и води политику бољег разумевања српских ставова.

- Такође, на неки начин даје легитимитет да и Срби имају право на своју националну државу, те да та национална држава мора имати своје место у Европи и свијету - рекао је Кесић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)