ЛУКАШЕНКО ОТКРИО ИЗ КОЈИХ ЗЕМАЉА СЕ УПРАВЉА ПРОТЕСТИМА: Зову телефоном и контролишу своје "овце"

Танјуг

10. 08. 2020. у 14:10

БЕЛОРУСКИ ПРЕДСЕДНИК Александар Лукашенко изјавио је данас да су протести у Минску и другим градовима Белорусије "оркестрирани телефонски" из Пољске, Велике Британије и Чешке, а да су руски, пољски и украјински држављани покушали да учествују у демонстрацијама.

ЛУКАШЕНКО ОТКРИО ИЗ КОЈИХ ЗЕМАЉА СЕ УПРАВЉА ПРОТЕСТИМА: Зову телефоном и контролишу своје овце

Фото: ЕПА

Како је рекао на састанку са шефом Извршног секретаријата ЦИС Сергејем Лабедевим, позиви су праћени и дошли су из те три земље, преноси Тасс.

- Позиви су упућени из Пољске, Чешке и Велике Британије како би се контролисале, да извинете, овце - које не разумеју шта раде, а лако их је контролисати - рекао је Лукашенко.

Он је додао и да су руски, пољски и украјински држављани покушали да учествују у масовним протестима.

- Нећу помињати Пољску, нећу да причам о Украјини, људи су дошли одатле, сигуран сам да то није државна политика, међутим тамо има много људи "лудих за Мајданом", које сам већ помињао. На жалост, неки људи су стигли из Русије - рекао је Лукашенко.

Он је казао да ће настојати да спречи догађаје попут Мајдана и прописно одговорити на покушаје да се подели земља.

- Овде се неће догодити догађаји попут Мајдана у Украјини, без обзира што би неки то желели. Сви треба да се смире - рекао је Лукашенко.

Фото: ЕПА

Како је рекао адекватно ће одговорити и на покушаје да се земља дестабилизује.

У недељу увече, након што су саопштени први резултати председничких избора, дошло је до протеста током којих су се демонстранти сукобили са полицијом, а након њих ухапшено је 3.000 учесника.

На тим изборима Лукашенко је освојио шести мандат победивши са 80,23 одсто гласова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)