ПОГИНУЛА И ДЕЦА: Велика трагедија у Чешкој - гори стамбена зграда, људи скачу са прозора, једанаесторо мртвих! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Танјуг

субота, 08. 08. 2020. у 21:24

ПОГИНУЛА И ДЕЦА: Велика трагедија у Чешкој - гори стамбена зграда, људи скачу са прозора, једанаесторо мртвих! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

У који је данас поподне захватио стамбену зграду у месту Бохумин на истоку Чешке погинуло је 11 људи, од чега троје деце, саопштила је полиција Чешке.

Према првим вестима, пожар је избио у стану на 11. спрату тринаестоспратнице где је страдало троје деце и троје одраслих, док је према саопштењу ватрогасаца петоро станара са спрата изнад покушало од пожара да се спасе скоком са прозора и пад нису преживели. 

- Стамбена зграда је у власништву града. Према првим информацијама није искључено да је неко пожар подметнуо. То је страшна трагедија, ништа слично се овде никад није десило - казао је чешком јавном ТВ сервису ЧТ заменик градоначелника Бохумина Игор Брузла. 

Портпарол локалне ватрогасне службе Лукаш Поп казао је чешким медијима да је пожар избио у стану на 11. спрату и да се проширио на спрат изнад. 

- У овом тренутку је пожар локализован и ликвидирамо га. Пожар је трагичан. Можемо да потврдимо да су неки људи искочили са прозора. Води се истрага шта је узрок пожара - казао је Поп. 

Чешки министар унутрашњих послова Јан Хамачек саопштио је да је током гашења пожара тешко повређен и један од ватрогасаца.

Пожар у Бохумину најтрагичнији је и са највећим бројем жртава у Чешкој од 1990. године, када је 2010. у Прагу страдало деветоро бескућника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)