ПОРАЂАЛА СЕ У ТРЕНУТКУ ЕКСПЛОЗИЈЕ У БЕЈРУТУ: Беба се родила под светлима телефона, а онда су мајка и отац кренули у бег (ФОТО)

Новости онлине

08. 08. 2020. у 18:24

КАД би упитали Едмонда Кнајсера да опише утиске са рођења свог сина, рекао би да га је у том тренутку “дрмао адреналин”, али не зато што је мали Џорџ његово прво дете, већ зато што је рођен свега неколико тренутака након огромне експлозије у луци Бејрут, која је малтене уништила болницу, укључујући собу његове супруге, пише Си-Ен-Ен.

ПОРАЂАЛА СЕ У ТРЕНУТКУ ЕКСПЛОЗИЈЕ У БЕЈРУТУ: Беба се родила под светлима телефона, а онда су мајка и отац кренули у бег (ФОТО)

Фото: Фацебоок

Едмонд и његова жена Ема пријавили су се у болницу Сент Џорџ у уторак ујутро, спремни за порођај. Док је Ема чекала да се породи, Едмонд је одлучио да снима. У тренутку кад је ушао у собу у којој је била његова жена чула се експлозија и стакло са прозора је попадало на под.

- Све около се разбило. Помогао сам сестри која је пала на под испред Еминог кревета да устане и онда одвукао њу са креветом на безбедно место – прича Едмонд.

Лекари и сестре су, како каже, били веома професионални.

- Започели су порођај као да се ништа није догодило – рекао је он, додајући да су главна операциона сала, лекови и инструменти били потпуно уништени.

- Моја жена је морала да се породи без икаквих лекова. Истовремено, није било струје па су лекари и сестре држали мобилне телефоне да је осветле – навео је Едмонд.

Он је потом отишао до својих и Еминих родитеља који су чекали са друге стране болнице.

- Болница се претворила у лавиринт. Све је било потпуно уништено. Ставили су Ему на пластичну столицу и одвели је на паркинг, морали смо да препешачимо 600 метара, она свеже зашивена и са бебом старом 10 минута како бисмо ушли у ауто и одвезли се на безбедно – прича Едмонд.

Његова мајка је повредила плућно крило, али је у стабилном стању. Кад су новопечени родитељи изашли из болнице и одвезли се осам километара источно до следеће, били су шокирани последицама експлозије.

- Нисмо знали да је експлозија била толико велика и да је толико људи повређено – рекао је Едмонд, додајући да су лекари и његова жена “суперхероји”.

- Лекари су могли да се уплаше и оду, али нико од њих није отишао – истакао је он.

А откако се мали Џорџ родио, лекари одржавају контакт са паром сваког дана.

- Били смо као породица тамо на поду болнице – каже Едмонд.

Он и Ема су одвели свог сина кући у петак увече, а Едмонд истиче да је задовољан што је његова породица здрава и на безбедном.

У експлозији у Бејруту 4. августа у којој је сравњена скоро читава лука погинуло је најмање 154 људи, а рањено преко 5.000.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)