КАРАНТИН УБИО НА ХИЉАДЕ ЉУДИ: Званични документ британске владе открио негативне стране затварања

Novosti online

08. 08. 2020. у 14:16

КАРАНТИН УБИО НА ХИЉАДЕ ЉУДИ: Званични документ британске владе открио негативне стране затварања

Фото АП

КАРАНТИН уведен због вируса корона убио је на хиљаде људи који нису могли да дођу до медицинске помоћи или су избегавали да оду у здравствене установе плашећи се заразе, открио је званични документ британске владе.

Од вируса корона, према званичним подацима, преминуло је 46.000 људи у Великој Британији. Међутим, последице карантина који је уведен како би било спречено ширење епидемије такође су драматичне, показује документ владине Научне саветничке групе за хитне случајеве.

Према тим подацима, на три смрти од вируса корона, долазе две проузроковане последицама карантина, преноси британски Телеграф.

До почетка маја, како се наводи, у Британији је умрло 16.000 људи који нису могли да добију одговарајући лекарски третман, док је 6.000 преминуло јер се нису јавили лекару из страха да се не заразе вирусом корона.

Подаци Министарства здравља и Националног статистичког бироа показују да је преминуло и 10.000 људи који су отпуштени из болница током пандемије.

Саветничко тело британске владе прогнозира да би још 26.000 људи могло да изгуби живот у наредним месецима због мера карантина и рестрикција у здравству.

Као позитивна страна карантина у документу се наводи то што је, захваљујући њему, сачувано 2.500 живота који би били изгубљени као последица удеса, загађења и других узрока.

СПУТЊИК

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)