РУСКО МИНИСТАРСТВО: Двоструки стандарди Твитера

Новости онлине

07. 08. 2020. у 21:09

РУСКО МИНИСТАРСТВО: Двоструки стандарди Твитера

Архива Новости

РУСКО Министарство спољних послова реаговало је на то што је компанија Твитер доделила специјалне ознаке читавом низу руских медија као демонстрацију политике двоструких стандарда и кршење демократских принципа.

На званичним налозима председника и владе Русије на Твитеру, као и налозима заменика председника Савета безбедности Дмитрија Медведева и низа руских медија, међу којима и РИА Новости и Спутњик, појавила се специјална ознака.

Америчка компанија „Твитер“ раније је најавила да ће почети са означавањем страница медија који су под контролом власти, као и налога власти сталних чланица Савета безбедности УН.

Руско Министарство констатује да је Твитер у потпуности заобишао западне медије које финансирају владе.

Уз напомену да се ради о дискриминацији, у Министарству истичу да су ти поступци у складу са америчком спољном политиком и непоштеном конкуренцијом америчких мејнстрим медија и алтернативних извора информација.

Констатује се намера да се руски медији истисну са међународног информативног простора, да се умањи цитирање руских медија уз помоћ „исполитизованих и тенденциозних поступака америчких ИТ гиганата“.

Како се истиче, аудиторијум има право на слободан и неограничен приступ информацијама, а у супротном ради се о кршењу фундаменталних демократских принципа.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)