АМБАСАДОР СРБИЈЕ СЕ ЈАВИО ИЗ БЕЈРУТА: Саопштио шта се дешава са Србима у Либану након експлозије

Novosti online

06. 08. 2020. у 10:16

ЕКСПЛОЗИЈА у Бејтуру била је толико јака да се осетила и на Кипру, каже Емир Елфић, амбасадор Србије у Либану.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ СЕ ЈАВИО ИЗ БЕЈРУТА: Саопштио шта се дешава са Србима у Либану након експлозије

Амбасадор Емир Елфић

- Био сам код куће са својом породицом, спремао се да идем ка граду када сам имао нешто заказано. У самом тренутку догађаја нико није знао шта се дешава, сматрало се да је дошло до терористичког напада. Медији су јавили да се догодила експлозија у луци. Била је толико јака да се осетила на Кипру - навео је Елфић.

Каже да је Амбасада у контакту са свим грађанима Србије који се налазе у Бејруту, али међу жртвама и повређенима нема Срба. Проглашено је и ванредно стање на две недеље, али само за Бејрут, а војска је преузела контролу.

- Војска је преузела контролу да би се извршиле све анализе и истражило шта се десило - рекао је амбасадор.

Он је додао да су првобитно постојале спекулације да је реч о нападу који је извршио Израел пошто постоје повец́ане тензије у односима с том земљом.

Међутим, истакао је, министар унутрашњих послова Либана одбацио је те спекулације, као и оне да је дошло до саботаже у постројењу где је ускладиштен амонијум нитрат од 2014. године.

Он је навео да се показало да није било саботаже, већ да се ради о људском немару, и истакао да је влада донела одлуку да се сви надлежни у луци ставе у кући притвор.

Истрага је у току, а званични извештаји још нису објављени, додао је Елфић за Прву ТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)