КАО АТОМСКА БОМБА: Амбасадор Србије Емир Елфић каже да у у Бејруту није било повређених наших држављана

Танјуг

05. 08. 2020. у 22:51

КАО АТОМСКА БОМБА: Амбасадор Србије Емир Елфић каже да у у Бејруту није било повређених наших држављана

Амбасадор Емир Елфић

У страховитој експлозији у бејрутској луци нема повређених држављана Србије, изјавио је за Танјуг амбасадор Србије у Либану Емир Елфић и додао да је штета у Бејруту огромна, а централни део града, у којем се и налази лука - демолиран.

У Либану не борави велики број наших грађана, па је амбасада ступила у контакт са свима после експлозије.

- Није велики број држављана Србије, у амбасади имамо око 50 регистрованих особа. Одмах након експлозије, контактирали смо са свим нашим грађанима који су евидентирани и, према информацијама којима располажемо, нема повређених држављана Србије - рекао је Елфић.

Он је додао да последњи подаци министарства здравља у Либану кажу да је погинуло 78 особа, док је око 4.000 повређених, али те бројке нису коначне, јер је акција спасавања још у току.

О ситуацији у главном граду Либана, наш амбасадор каже:

- Никад ништа слично нисам видео, буквално је изгледало као да је експлодирала нуклеарна бомба - каже Елфић. - Услед експлозије огромна печурка се надвила над самим градом. Лука Бејрут је потпуно сравњена са земљом, а како се налази у самом срцу града, централни део и квартови који се налазе изнад саме луке су демолирани и штета је огромна, непроцењива.

Подсетио је да су премијер Либана и други званичници рекли да ће одговорни за експлозију бити суочени са најригорознијим казнама.

Како каже, у појединим тамошњим медијима преносе се незваничне информације према којима су, наводно, варена јужна врата складишта у којем су били запаљиви материјали и да је то, наводно, узрок еклсплозије.

- Али, још званичних података из истраге нема - подвлачи Елфић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Radmila Dimitrijevic Rajic

08.08.2020. 17:28

Zelim da se zahvalim u ime cele svoje porodice našem dragom Ambasadoru Emiru, drage Slobodanke i timu u Bejrutu za profesionalnost, ukazanoj pažnji, brizi. Oni su pravi primer kako treba poštovati svoje državljane.