ПРЕ И ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Ево колика је стварна разорна моћ детонације, „Роскосмос“ објавио сателитске фотографије Бејрута

Новости онлине

05. 08. 2020. у 21:00

ПРЕ И ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Ево колика је стварна разорна моћ детонације, „Роскосмос“ објавио сателитске фотографије Бејрута

Фото: Роскосмос

РУСКА космичка агенција „Роскосмос“ објавила је сателитске фотографије луке у Бејруту пре и после јучерашње експлозије. Сателитске фотографије објавиле су и једна израелска и једна француска компанија.

Прва фотографија је од 4. новембра 2019. године, на њој се види велики број магацина, хангара и других објеката у близини воде. Друга фотографија је начињена данас и на њој се виде само обриси објеката у луци.

Фотографије на направио руски сателит „Канопсус -В“.

​Фотографије из свемира објавио су објавиле компанија „Ербас спејс“, као и израелска компанија „Имиџ сат интернешенал“.

„Ербас“ је објавио фотографије са француског сателита „Плејаде“. На њима се види да су сва складишта у луци уништена, а од стамбених зграда остале само руине.

​​Израелска компанија је на својим објављеним фотографијама обележила размере кратера који је остао након експлозије, као и површину захваћену ударним таласом.

​​Такође је приказана фотографија крузера „Оријент квин“ који се од силине удара преврнуо.

​Снажна експлозија одјекнула је јуче у бејрутској луци. Од силине удара уништене су бројне зграде, како се процењује готово половина тог дела града.

Биланс мртвих и повређених се стално мења, а према последњим подацима погинуло је 113 људи а неколико хиљада повређено.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)