НАЈПОТРЕСНИЈА ФОТОГРАФИЈА ИЗ БЕЈРУТА: Болница у рушевинама, а она не испушта бебе из руку (ФОТО)

Новости онлине

среда, 05. 08. 2020. у 10:00

НАЈПОТРЕСНИЈА ФОТОГРАФИЈА ИЗ БЕЈРУТА: Болница у рушевинама, а она не испушта бебе из руку (ФОТО)

Фото: ЕПА

НАКОН страховитих експлозија које су у уторак послеподне разориле велике делове Бејрута, штете ће се, нажалост, још дуго сабирати - како материјалне, тако и оне људске.

Главни град Либана је девастиран, страдале су и многе болнице, а једна од њих је и болница "Беирут Роум". Управо тамо, тачније на њеном одељењу за гинекологију и акушерство, настала је једна од најпотреснијих фотографија која дочарава очај, тугу, беспомоћност и сву трагедију који су задесили либанску метрополу.

Наиме, фотограф Билал Јавич снимио је младу медицинску сестру која у наручју држи три новорођене бебе, окружена рушевинама, крхотинама стакла, истовремено покушавајући да успостави телефонску везу и послати апел за помоћ њеним колегама, лекарима и пацијентима.

- Након 16 година фотографисања за медије и пуно ратова... Могу само да кажем да нисам видео ништа слично овоме чему сам данас сведочио, поготово испред болнице "Роум"... Ова хероина замотала их је и чувала унутар болнице, успостављала позиве упркос прекиду комуникација, са троје новорођенчади у рукама, окружена десетинама тела и рањеницима - написао је аутор фотографије на свом Фејсбуку.

Иста та болница, која ради од 1902. године и збрине најмање 350.000 пацијената годишње, сад, након невиђене катастрофе која је задесила Бејрут, муку мучи и с несташицом крви.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)