ПОШТОВАЛА ЈЕ СВЕ МЕРЕ И ДОБИЛА КОРОНУ: Ова девојка је имала трансплантацију плућа - Без тога, вирус би је убио (ВИДЕО)

Новости онлине

среда, 05. 08. 2020. у 09:39

ПОШТОВАЛА ЈЕ СВЕ МЕРЕ И ДОБИЛА КОРОНУ: Ова девојка је имала трансплантацију плућа - Без тога, вирус би је убио (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

МАЈРА Рамирез каже да је помно поштовала све мере опреза, а онда је примљена у чикашку болницу са симптомима корона вируса.

Ова 28-годишњакиња је стигла у Хитну помоћ 26. априла и за свега неколико минута - дајући јој једва довољно времена да назове своју породицу - почело је њено мучно искуство.

- Све чега се сећам било је да су ме успавали пре интубирања, а онда је дошло шест седмица искључивих ноћних мора - рекла је за Си-Ен-Ен. "Често сам сањала да се утапам, вероватно јер нисам могла да дишем".

Корона вирус је тешко разорио њено тело: плућа су јој била неповратно оштећена, а други органи почели су да јој пропадају, рекла је. Након што је провела више од месец дана на респиратору, њена је породица допутовала из Северне Каролине како би се поздравили јер су, каже, лекари објавили да нису сигурни да ли ће преживети.

Ипак, постојала је једна опција да јој спаси живот: двострука трансплантација плућа.

- Без трансплантације не би преживела - рекла је др. Анкит Бхарат, званичница торакалне хирургије у Чикагу, додајући да је Рамирез имала вишеструке компликације повезане с вирусом.

Чињеница да је била млада и здрава, каже, учинила ју је добрим кандидатом за редак поступак.

- Гледала сам у себе и нисам могла да препознам своје тело - казала је Рамирез, након што се пробудила у болници.

- Нисам могла да разговарам, једва сам подигла прст, нисам се могла да се померим. Јако ме болело, била сам страшно збуњена.

Рамирез је сада прва Американка која је прошла овај поступак након борбе с корона вирусом, наводи се у саопштењу Нортвестерн Медицине. Прошло је готово два месеца од операције и она се опоравља код куће. Каже да је још слаба и тешко се дише.

Она је једна од више од 4,6 милиона Американаца који су заражени корона вирусом. Најмање 154.860 људи је умрло.

- Ово није превара - рекла је.

- Овај вирус је стваран, догодило ми се.

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)