МЕДИЦИНАРИ ШТРАЈКУЈУ, ЗАРАЗА СЕ ШИРИ: Пандемија све критичнија, оболели од короне УМИРУ на ПАРКИНГУ БОЛНИЦА!

Танјуг

03. 08. 2020. у 18:58

ЗИМБАБВЕ се бори са недостатком здравствених радника, а ситуација са пандемијом постаје толико критична да неки пацијенти умиру на паркингу болница, преноси ББЦ.

МЕДИЦИНАРИ ШТРАЈКУЈУ, ЗАРАЗА СЕ ШИРИ: Пандемија све критичнија, оболели од короне УМИРУ на ПАРКИНГУ БОЛНИЦА!

Фото: АП

Бројно медицинско особље штрајкује због малих плата од пре почетка пандемије, а мањак се показује како број случајева ковида-19 у земљи почиње да расте.

- Иако имамо капацитет, тренутно се ослањамо на два лекара волонтера и малу групу медицинских сестара у смени - рекла је Рашида Феранд, епидемиолог у јавној болници у главном граду Зимбабвеа Харареу.

Она је навела да због недостатка особља могу да приме највише 30 пацијената.

- Имали смо пацијенте који умиру на паркингу и нажалост чим достигнемо границу од 30 кревета са којом се могу носити с обзиром на особље које имам, морам да кажем 'не' и то је веома тешка одлука коју смо морали да донесемо у последњих пар недеља - рекла је Феранд.

Зимбабве има готово 4.000 потврђених случајева и 70 залележених смртних случајева. Међутим, лекари кажу да је број много већи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

lucijan

03.08.2020. 22:11

Још једн скрипаљизам долази од Британаца и то је ваљда све чиме Британска влада може да заокупира своју јавност. Управо ми је данaс испричао колега, пензонис. професор БУ, да му је син, који већ дуго живи у Британији, схватио да је цео систем трулеж, и да се једва домогао Србије где му је пружена помоћ у поодмаклој фази Короне.