РУСКО МИНИСТАРТВО ОДБРАНЕ ПОТВРДИЛО: Вакцина створила имунитет на корону код руских војника

Новости онлине

03. 08. 2020. у 14:43

РУСКО МИНИСТАРТВО ОДБРАНЕ ПОТВРДИЛО: Вакцина створила имунитет на корону код руских војника

Фото: Принтсцреен

Завршни преглед добровољаца на којима је тестирана вакцина против вируса корона у болници „Бурденко“ показао је да је код свих развијен имунитет на ковид 19, саопштили су из Министарства одбране Русије.

- Главна војна болница Министарства одбране 'Бурденко' обавила је 3. августа завршни медицински преглед добровољаца – учесника у клиничком испитивању вакцине против вируса короне, на којој су заједно радили Министарство одбране и Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију 'Гамалеј' - наводи се у саопштењу.

Према протоколу клиничког испитивања, добровољци су 42 дана након прве вакцинације дошли у болницу, где су детаљно прегледани.

- Резултати прегледа су јасно показали да код свих постоји имунитет који је развијен захваљујући вакцинацији. Није било никаквих нуспојава код добровољаца - наглашено је у саопштењу.

Како се наводи, овим се може тврдити да је вакцина безбедна.

Подсетимо, испитивање вакцине, на којој су радили Министарство одбране Русије и Национални истраживачки центар за микробиологију и епидемиологију „Гамалеј“, почело је у јуну. Експерименталну вакцину су први примили војници-добровољци.

С тим у вези огласио се и председник Русије Владимир Путин који је рекао да су кључни захтеви за вакцину против вируса корона њена доказана ефикасност и безбедност, као и да поверење у њу мора бити апсолутно.

Иначе, у Русији тренутно 17 научних института развија 26 варијаната вакцина против вируса корона.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)