ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Не верујте гласинама о мом богатству!

Бранко Влаховић -Стални дописник из Москве

03. 08. 2020. у 12:55

РУСКИ патријарх Кирил саветовао је верницима и иначе грађанима своје земље да не верују у гласине о богаству свештеника. Поглавар РПЦ каже да ружне приче шире они који желе да грађани престану да верују свештеницима.У таквим злонамерним причама како истиче патријарх нема ни трунке истине.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Не верујте гласинама о мом богатству!

Патријарх Кирил

Као пример како људи могу поверовати у лажи патријарх Кирил је испричао случај из свог живота.

Још док је био митрополит Кирил код њега је дошао један владика и замолио га да му финансијски помогне рекавши му - Ви имате шест милијарди долара.

У ту бесмислицу коју су ширили злонамерни ето поверовао је и тај архијереј, казао је патријарх Кирил.

- Погледао сам на тог владику и упитао га - шалилиш ли се? Он је најозбиљније одговорио - не.

Владика је заиста поверовао у ту лаж коју су ширили зломнамерни људи желећи да тако грађани престану да верују свештенству, објаснио је патријарх Кирил..

Да међу свештеницима има и оних који желе да живе на високој нози доказ је да је патријарх Кирил недавно јавно позвао игуманију Покровског манастира у Москви Феофанију да прода ,,мерцедес бенц ,,С класе која је она била купила за 9,5 милиона рубаља.

Осим што је игуманија споменутог женског манастира Феофанија руководи и радом два црквена хотела више категорије у Москви.

Говорећи о актуелним демографским питањима патријарх Кирил је изјавио и то да ће црква и даље бити против абортуса као и продавања деце ма колико је противници називали старомодним .

- Против смо продавања беба и сурогатног мајчинства јер ми у цркви сматрамо да је то грех, истакао је патријарх Кирил.Он је казао да је сурогатно мајчинство страшан експеримент који у цркви сматрају грехом.

Иначе сурогатно мајчинство је медицински потпомогнута оплодња кад једна жена изнесе трудноћу за особу или пар који после посвоје то дете.Постоје разни случјеви кад добровољна трудница буде позната особа али је на западу раширена и појава да се да трудница за то наплаћује договерени износ новца.Не мали број познатих певача и јавних личности не само на Западу већ и у Русији је на тај начин добило децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)