МИСТЕРИОЗНА ПОШИЉКА: Људима широм света на кућну адресу пакет са семењем ИЗ КИНЕ

Танјуг

03. 08. 2020. у 10:26

МИСТЕРИОЗНА ПОШИЉКА: Људима широм света на кућну адресу пакет са семењем ИЗ КИНЕ

Фото: ЕПА

ЉУДИ у Великој Британији и САД већ неко време добијају поштом чудне пакете семења из Кине које нису наручили.

У пакетима се најчешће налази семење купуса, нане, ружа, шипка, хибискуса, ладолежа, лаванде и другог биља, а стручњаци упозоравају људе који их добију да их не саде.

Ненаручени пакети често на себи имају натпис на кинеском језику како је унутра накит, воће или поврће, вероватно како би се избегле провере или додатна наплата. До сада је необичне пакете пријавило 630 грађана Флориде и око 100 из Велике Британије.

Америчко Министарство пољопривреде издало је саопштење у којем објашњава да су упознати да људи широм земље примају ненаручене пакете са семењем из Кине и како сарађују са министарством за националну безбедност, царином и другим савезним агенцијама како би дознали о чему се ради.

Фото: ЕПА

У министарству наводе и да је вероватно реч о некој врсти преваре којом се користе различите компаније на интернету када желе да побољшају рекламирање својих производа - оне шаљу људима ненаручене пакете са својим производима како би оставили позитиван коментар на њиховим страницама.

У Великој Британији Агенција за заштиту животиња и биљки при министарству за заштиту животне средине храну и село издало је слично саопштење.

Из Кине су поручили како раде на томе да зауставе пошиљке. Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је како у Кини постоје ограничења за слање семења поштом.

-Кинеска и америчка пошта преговарају о томе да враћају ове лажне пошиљке у Кину - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)