АСТРОНАУТЕ САЧЕКАО НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР: Након што су пали у море окружили их бродови, једна застава изазвала буру (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 08. 2020. у 08:06

КАД је капсула компаније “Спејс Екс”- прва приватна која је носила астронауте америчке свемирске агенције НАСА у историји – слетела у Мексички залив окружили су је приватни бродови, а један од њих је имао заставу подршке кампањи председника Доналда Трампа.

АСТРОНАУТЕ САЧЕКАО НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР: Након што су пали у море окружили их бродови, једна застава изазвала буру (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Капсула “Драгон ендеавор” слетела је код обале Пенсаколе на Флориди у недељу, враћајући астронауте Боба Бенкена и Дага Харлија на Земљу након историјског Демо-2 пробног лета. Али, недуго по спуштању, приватни бродови сјатили су се око свемирске капсуле, надајући се да ће је осмотрити из близине.

- Ово није оно што смо очекивали. Након што су слетели, бродови су просто дошли. Следећи пут свакако морамо боље урадити посао – изјавио је администратор НАСА-е Џим Брајденстајн.

На снимку НАСА ТВ виде се бродови како прилазе зони слетања, а неки од њих прошли су веома близу капсуле. Један од бродова имао је Трампову заставу док је кружио око модула.

Брајденстајн је рекао да америчка Обалска стража није очистила зону уочи слетања и додао да је само спуштање прошло без проблема. Брод “Го навигатор” компаније Илона Маска “Спејс Екс” покупио је капсулу око 30 минута након спуштања, али не пре него што су стигли приватни бродови.

- Капсула је била у води добар део времена а ти чамци су нашли пут до ње. Има ствари које које морамо размотрити, које морамо боље урадити, то је сигурно – додао је Брајденстајн.

Посада “Спејс Екса” у глисерима покушала је да удаљи знатижељнике, ипак приватни бродови могли су се видети у луку око “Го навигатор” док је њихов тим извлачио капсулу из мора.

-Ово је била демонстративна мисија. Ово је време кад учите о тим стварима и следећи пут ћемо сигурно бити боље спремни – рекла је председница “Спејс Екса” Гвин Шатвел.

“Спејс Екс” је лансирао Демо-2 мисију 30. маја, кад су Бенкен и Харли послати на Међународну свемирску станицу на два месеца, подсећа “Спејс”. Ова компанија је једна од две приватне која има мултимилијардерске уговоре да вози астронауте за НАСА-у. Друга компанија, “Боинг”, користиће сопствену капсулу “Старлајнер”, која је направљена да слети на тло.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕЋЕМО НЕЗАВИСНОСТ, ХОЋЕМО ДА БУДЕМО ДЕО РУСИЈЕ! Стремоусов о припајању Херсонске области - Референдум сада је губљење времена