НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ево због чега се шири зараза у САД

Танјуг

01. 08. 2020. у 11:31 >> 11:33

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ево због чега се шири зараза у САД

Фото: Танјуг

НЕДОВОЉАН број Американаца носи маске да би дошло до заравњења епидемиолошке криве, показало је истраживање.

Институт за здравствену метрику и евалуацију (ИХМЕ) при Универзитету у Вашингтону ревидирао је ове недеље прогнозе о броју смртних случајева од последица ЦОВИД-19 до новембра, услед пораста стопе заражености и због тога што мали број Американаца редовно носи маске, пише ЦНН.

Институт је у току ове недеље прогнозирао да ће у Сједињеним Државама до новембра 230.822 особа умрети од последица заразе корона вирусом, што је за око 11.000 више него прошле недеље, када је ИХМЕ саопштио да би тај број могао да износи 219.864.

Из Института за здравствену метрику и евалуацију су саопштили да је дошло до јако малог пораста броја људи који маске носе редовно, за око пет одсто, тако да земља и даље није близу цифре од 55 одсто.

Пораст броја оних који носе маске свакако представља позитиван тренд, истичу из Института, али су САД и даље јако далеко од земаља као што је Сингапур, у којем маске носи око 95 одсто становника.

Уколико би скоро сви грађани САД носили маске, број прогнозираних смртних случајева од последица ЦОВИД-19 до новембра могао би да се смањи за око 32.000 на 199.000.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)