НОВА ПРАВИЛА НА ЕВРОАЕРОДРОМУ: Тестираће путнике из Србије, Турске и Израел

Танјуг

01. 08. 2020. у 12:15 >> 10:29

НА ЕВРОАЕРОДРОМУ Базел-Милуз-Фрајбург од данас ће бити тестирани на вирус ковид-19 путиници из Србије, Турске и Израела, саопштило је руководство тог аеродрома.

НОВА ПРАВИЛА НА ЕВРОАЕРОДРОМУ: Тестираће путнике из Србије, Турске и Израел

Фото: ЕПА

Због те одлуке очекују се одлагања уласка на територију Швајцарске и Француске, наведено је у саопштењу менаџмента тог аеродрома.

Тестирање на аеродрому биће обавезно за путнике старије од 12 година из Србије, Турске и Израела, и према речима портпарола Стефана Виера, биће спроведено према смерницама Француске за путнике који планирају улазак на територију те државе, али и на територију Швајцарске.

За сада нема обавезних тестова у Цириху и Женеви, а за путнике из 42 високоризичне земље или подручја са високим ризиком, укључујући Србију и Израел, примењује се обавеза десетодневног карантина у Швајцарској, наводе локални медији.

Евроаеродром Базел-Милуз-Фрајбург је међународни аеродром 3,5 километара северозападно од Базела у Швајцарској, 20 километара југоисточно од Милуза у Француској и 46 километара југозападно од Фрајбурга у Немачкој, а налази се на подручју Француске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)