КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕДСЕДНИК САД: Стигли резултати нових анкета - неповољни по Трампа! (ВИДЕО)

Танјуг

31. 07. 2020. у 22:37

АНКЕТЕ показују да вероватни председнички кандидат демократа Џо Бајден има предност од чак 10 одсто у односу на актуелног председника Доналда Трампа.

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕДСЕДНИК САД: Стигли резултати нових анкета - неповољни по Трампа! (ВИДЕО)

Фото: Танјуг-АП

Међутим, уколико се предизборна трка не посматра као рефередумско изјашњавање о радном учинку председника Трампа, та предност би могла да се смањи, извештава Глас Америке.

Популарност председника Трампа је опала током дуге пандемије коронавируса у САД, дубоке економске рецесије и грађанских немира, а Бајден га оптужује да је "дигао руке од земље".

- Можете ли да замислите да као председник кажете - то није моја одговорност. Не преузимам одговорност. И то буквално - пита се демократски кандидат Џо Бајден.

- Што је фокус више на пандемији то је Бајден у бољем положају. Свако питање или комбинација питања која померају тај фокус вероватно ће нанети штету Бајдену и помоћи Трампу - сматра конзервативни аналитичар Патрик Башам.

Фото АП

За 77-годишњег Бајдена, који је познат по вербалним гафовима, предстојеће председничке дебате представљају потенцијалну опасност, међутим, његове присталице кажу да ће бивши потпредседник САД бити спреман за окршај са Трампом.

- Бајден добро зна шта је у фокусу. То су економија, здравствена заштита и пандемија. На то ће бити усмерен током предизборних дебата - истиче демократски стратег Џеред Леополд.

Многе анкете су 2016. године нетачно најављивале да ће Трамп изгубити од Хилари Клинтон, па су и демократски и републикански стратези сагласни да актуелне анкете ни на који начин не гарантују Бајденову победу у новембру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)