ПУТИН ПРОГОВОРИО О ВАКЦИНАЦИЈИ: Ово је став руског лидера

Novosti online

29. 07. 2020. у 15:10

ПУТИН ПРОГОВОРИО О ВАКЦИНАЦИЈИ: Ово је став руског лидера

Фото Ап

Вакцинација против грипа треба да буде добровољна, али је потребно компетентно информисати људе о важности вакцинације и учинити процес што је могуће лакшим, изјавио председник Русије Владимир Путин.

- Да ли се вакцинисати против грипа или не је лични избор сваког човека. Али то је такође и огромна одговорност сваке особе за сопствено здравље и здравље својих најближих, посебно родитеља за здравље своје деце - рекао је Путин на састанку о санитарно-епидемиолошкој ситуацији у Русији.

- Наравно, принцип добровољности се мора строго поштовати - нагласио је он.

Председник је навео да је потребно информисати људе о важности вакцинације против грипа и вирусних респираторних инфекција, говорити када и у којој здравственој установи се она може бесплатно обавити, по могућности без чекања у реду.

Фото: Танјуг

Руски лидер рекао је да је најважније заштитити живот и здравље држављана Русије и да власти морају да полазе од ове логике.

Поверење у вакцину против ковида мора бити апсолутно

Кључни захтеви за вакцину против вируса корона су њена доказана ефикасност и безбедност, поверење у њу мора бити апсолутно, нагласио је руски председник.

- Због тога се мора поступати веома пажљиво, поштујући све захтеве и правила у овој области. Поверење у вакцину мора бити апсолутно - прецизирао је Путин и додао да ће се управо одатле полазити када се буду доносиле даље одлуке о вакцинацији против вируса корона.

У Русији тренутно 17 научних института развија 26 варијаната вакцина против вируса корона.

Спутњик

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)